Κόσμος

ΗΠΑ: Έρευνες για τυχόν κυβερνοεπίθεση στα συστήματα της Πολιτικής Αεροπορίας που καθήλωσε τα αεροπλάνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έρευνες για ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA). Η βλάβη έχει καθηλώσει αεροπλάνα, προκαλώντας χάος στα αεροδρόμια. Έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι στο σύστημα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ προέκυψε τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος αεροσκάφη σε όλη τη χώρα.

Συνολικά 32.578 πτήσεις καθυστέρησαν εντός των ΗΠΑ ή ενώ εκτελούσαν δρομολόγια προς ή από τη χώρα, έως σήμερα στις 14.55 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Παράλληλα ακυρώθηκαν άλλες 409 πτήσεις εσωτερικού ή δρομολόγια αεροσκαφών προς ή από τις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εάν το πρόβλημα προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση, δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε».

«Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η αιτία», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Τα αεροσκάφη μπορούν και πάλι να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά όχι να απογειωθούν αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η αιτία αυτού».

Πάντως, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δώσει εντολή για έρευνα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση σε αυτή τη φάση, αλλά ο πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Μεταφορών να διενεργήσει πλήρη έρευνα για τα αίτια. Η FAA θα κάνει τακτικές ενημερώσεις», ανέφερε η Ζαν-Πιέρ σε ανάρτηση στο Twitter.

Η ανάρτηση της Καρίν Ζαν-Πιέρ:

Ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δήλωσε: «Τα αεροσκάφη μπορούν και πάλι να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά όχι να απογειωθούν αυτή τη στιγμή».

AERODROMIO Roissy REUTERS

ΗΠΑ: Χάος στα αεροδρόμια

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημειώνονται στις ΗΠΑ, καθώς η FAA προσπαθεί να αποκαταστήσει τεχνικό πρόβλημα σε σύστημά της, ενώ κάλεσε τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερώνονται.

Η νεότερη ενημέρωση της FAA:

Η FAA ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στις αεροπορικές εταιρίες να αναστείλουν όλες τις αναχωρήσεις πτήσεων εσωτερικού έως τις 16.00 ώρα Ελλάδας για να μπορέσει να επικυρώσει την ορθότητα των πληροφοριών για τις πτήσεις και την ασφάλεια.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 που καθηλώνονται τα αεροπλάνα στις ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8