Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΗΠΑ – Ευρωπαϊκή Ένωση: Στις 20 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον η Σύνοδος Κορυφής

ΗΠΑ – Ευρωπαϊκή Ένωση: Στις 20 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον η Σύνοδος Κορυφής

Η Σύνοδος Κορυφής ΗΠΑΕυρωπαϊκής Ένωσης θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον στις 20 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα μεταβούν στην Ουάσινγκτον στις 20 Οκτωβρίου όπου θα συναντηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα (27.9.2023) Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο στόχος θα είναι «η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ» και η αντιμετώπιση των «κοινών προκλήσεων» όπως η κλιματική αλλαγή και η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, εξήγησε ο αξιωματούχος αυτός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα φιλοξενήσει τους δύο κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους οποίους ανάμεσα στα άλλα διμερή θέματα, θα συζητήσει και το ζήτημα των δασμών που πρέπει να επιλυθεί, ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει προηγουμένως να αναστείλουν τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με καταληκτική ημερομηνία το τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία για την προώθηση της πράσινης παραγωγής και την αντιμετώπιση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις