Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Φονικές πλημμύρες στο Τενεσί – Τουλάχιστον 21 νεκροί και 50 αγνοούμενοι

ΗΠΑ: Φονικές πλημμύρες στο Τενεσί – Τουλάχιστον 21 νεκροί και 50 αγνοούμενοι

Τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων, προκάλεσαν οι «ιστορικές», σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, βροχοπτώσεις στην πολιτεία του Τενεσί. Από τις πλημμύρες αγνοούνται και 50 άτομα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όπως αναφέρει το Reuters. 

Ο δήμαρχος του Ουέβερλι Γουάλας Φρέιζερ δήλωσε στην εφημερίδα Tennessean ότι οι νεκροί από τις πλημμύρες είναι από μωρά μέχρι ηλικιωμένοι. Η Washington Post, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας, ανέφερε ότι δίδυμα 7 μηνών πέθαναν αφού παρασύρθηκαν από την αγκαλιά των γονιών τους, 

Οι επιχειρήσεις αρωγής συνεχίζονται σήμερα στην πολιτεία των νότιων ΗΠΑ, ενώ απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 20.00 για την αποφυγή λεηλασιών.

Οι εικόνες στα μέσα ενημέρωσης δείχνουν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και δρόμους πλημμυρισμένους από λάσπη. Οι πλημμύρες ξερίζωσαν τεράστια δέντρα, έριξαν σπίτια και πέταξαν αυτοκίνητα και νταλίκες σε τάφρους και πάνω από υπόστεγα και άλλες κατασκευές. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, 22 έως 43 εκατοστά βροχής έπεσαν στην πληγείσα ζώνη του κεντρικού Τενεσί μέσα σε 6 ώρες και οι βροχοπτώσεις συνεχίσθηκαν την νύκτα.

Ιδιαίτερα χτυπήθηκε η πόλη Waverly, περίπου 88 μίλια (88 χλμ.) Δυτικά του Νάσβιλ. Εκατοντάδες σπίτια έμειναν ακατοίκητα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις