Κόσμος

ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στο Τενεσί – Τουλάχιστον 6 νεκροί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σφοδρές καταιγίδες και τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Σάββατο (9.12.2023) το Τενεσί, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε κατοικίες καθώς και βλάβες στην ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Τρεις από τους θανάτους σημειώθηκαν σε βόρειο προάστιο του Νάσβιλ, πρωτεύουσας του Τενεσί, πολιτείας των νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία επλήγη από ανεμοστρόβιλους. 

Το γραφείο διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Νάσβιλ δημοσιοποίησε φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται ξεριζωμένα δένδρα και κατεστραμμένα σπίτια.

«Δυστυχώς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τρεις θάνατοι λόγω της κακοκαιρίας στο Νέσμπιτ Λέιν», ανακοίνωσε το γραφείο μέσω της πλατφόρμας X.

Ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε το Κλάρκσβιλ, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, προκαλώντας επίσης θύματα.

 

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δύο ενήλικες και ένα παιδί», ανέφεραν οι αρχές της πολιτείας Μοντγκόμερι σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας πως «23 άτομα νοσηλεύονται».

 

Οι πρώτες ομάδες διασωστών «εξακολουθούν να βρίσκονται στη φάση της έρευνας και διάσωσης μετά την καταστροφή αυτή», έκαναν γνωστό οι αρχές και ζήτησαν από τους κατοίκους να μην βγαίνουν χωρίς λόγο στους δρόμους.

Εξάλλου η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε περίπου 86.000 νοικοκυριά στην πολιτεία, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.us.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έκρηξη με λάβα και στάχτη στο ηφαίστειο Μαγιόν στις Φιλιππίνες – «Βρυχάται» επί έξι μήνες
Διατηρείται το επίπεδο συναγερμού στο 3, απαγορεύοντας την πρόσβαση στη Ζώνη Μόνιμου Κινδύνου που εκτείνεται σε ακτίνα έξι χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα του ηφαιστείου
Το ηφαίστειο Μαγιόν στις Φιλιππίνες
CENTCOM: Πάνω από 50.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στη Μέση Ανατολή – Χτυπήθηκε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Ομάν
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή μετά την εισβολή στο Ιράκ το 2003 - Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο καταστροφής πυρηνικού εργοστασίου στο Ιράν
Αμερικανοί στρατιώτες