Κόσμος

ΗΠΑ: Γυναίκα από το Τέξας προσπάθησε να πνίξει 3χρονο κοριτσάκι σε πισίνα επειδή κατάγεται από την Παλαιστίνη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Γυναίκα από το Τέξας των ΗΠΑ κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να πνίξει σε πισίνα ένα 3χρονο κοριτσάκι παλαιστινιακής καταγωγής. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια.

Ότι αποπειράθηκε να πνίξει ένα τρίχρονο κοριτσάκι, με καταγωγή από την Παλαιστίνη και μουσουλμανικού θρησκεύματος, κατηγορείται η γυναίκα που συνελήφθη στο Τέξας των ΗΠΑ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το περιστατικό υποκινήθηκε από προκαταλήψεις και ότι η ύποπτη είχε κάνει σχόλια με ρατσιστικά κίνητρα.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό συνέβη τον Μάιο, αλλά τράβηξε τη Δευτέρα (24.06.2024) την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αφού το Συμβούλιο Αμερικανικών Ισλαμικών Σχέσεων προσέφερε υποστήριξη στα θύματα και εξέδωσε μια ανακοίνωση που τα αναγνωρίζει με βάση τη θρησκεία και την καταγωγή τους.

«Το αστυνομικό τμήμα στο Γιούλις εκτιμά ότι το έγκλημα διαπράχθηκε λόγω προκαταλήψεων και αυτό είναι μέρος της υπόθεσης καθώς έχει υποβληθεί στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Ταράντ», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Το γραφείο του εισαγγελέα είπε ότι εξετάζει την υπόθεση.

Το ανατριχιαστικό περιστατικό

Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, το περιστατικό συνέβη σε μία πισίνα ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων στο προάστιο Γιούλις του Ντάλας – Φορτ Γουόρθ, όταν η ύποπτη μάλωσε με τη μητέρα του 3χρονου κοριτσιού, που βρισκόταν στην πισίνα μαζί με τον εξάχρονο γιο της, και η τελευταία ρώτησε τη μητέρα του κοριτσιού από πού κατάγονται. Η ύποπτη, η οποία ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως η 42χρονη Ελίζαμπεθ Γουλφ, αποπειράθηκε να πνίξει το τρίχρονο κοριτσάκι και επιχείρησε να αρπάξει το 6χρονο αγόρι, αναφέρει η αστυνομική αναφορά.

Η μητέρα κατάφερε να βγάλει την κόρη της από το νερό, τόνισε η αστυνομία, και γιατροί έφτασαν στο σημείο και τα μικρά παιδιά έλαβαν ιατρική βοήθεια.

Η ύποπτη συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

TEXAS CRIME CHILD REUTERS

«Εκτόξευση» της ισλαμοφοβίας και του αντισημιτισμού

Υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αναφέρει αύξηση της ισλαμοφοβίας, της προκατάληψης κατά της Παλαιστίνης και αύξηση του αντισημιτισμού στις ΗΠΑ μετά την τελευταία έκρηξη βίας και συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα «βαθιά αναστατωμένος» από τις αναφορές για το περιστατικό.

Άλλα περιστατικά στις ΗΠΑ που έχουν συμβεί από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας περιλαμβάνουν το θανατηφόρο μαχαίρωμα τον Οκτώβριο ενός 6χρονου αγοριού στο Ιλινόις, το οποίο η αστυνομία είπε ότι ήταν στόχος επειδή ήταν παλαιστινιακής καταγωγής και το μαχαίρωμα τον Φεβρουάριο ενός Παλαιστινο-αμερικανού στο Τέξας που η αστυνομία το χαρακτήρισε έγκλημα μίσους.

Ο πυροβολισμός τριών φοιτητών παλαιστινιακής καταγωγής τον Νοέμβριο στο Βερμόντ αντιμετωπίστηκε επίσης ως ύποπτο έγκλημα με κίνητρο μίσους.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφία: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Στα μαχαίρια» Τραμπ και New York Times: Καταγγελίες σε 4 δημοσιογράφους για το ρεπορτάζ σχετικά με την ασφάλεια του νέου Air Force One
Η κλήτευση έγινε έπειτα από δημοσίευση άρθρων από τους New York Times που ισχυρίζονταν ότι το αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε ο Τραμπ, δώρο από το Κατάρ, δεν ήταν αρκετά ασφαλές
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο νέο Air Force One
Νεάντερταλ και Homo Sapiens είχαν σεξουαλικές επαφές – Η ερωτική σχέση που άλλαξε το DNA του ανθρώπου
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζουν σήμερα φέρουν μερικά θραύσματα του DNA αυτού του εξαφανισμένου είδους, κληρονομημένα από την επιμειξία που υπήρξε μεταξύ των δύο ειδών
Primeval Caveman Wearing Animal Skin Holds Sharp Stone and Makes First Primitive Tool for Hunting Animal Prey, or to Handle Hides. Neanderthal Using Handax. Dawn of Human Civilization
Η Σελέστε Αμαρίγια και η εμμονή με τον Κιλιάν Εμπαπέ: Γιατί η γερουσιαστής της Παραγουάης δεν σταματά το ρατσιστικό παραλήρημα κατά του Γάλλου σταρ
Μία από τις πιο διχαστικές, προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της Παραγουάης - Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν σάλο
Σελέστε Αμαρίγια 14