Κόσμος

ΗΠΑ: Η Καρίν Ζαν-Πιερ νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε την Καρίν Ζαν-Πιερ για εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Η Καρίν Ζαν-Πιερ θα διαδεχθεί την ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι, η οποία αποχωρεί στις 13 Μαΐου.

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 5 ετών. Απέκτησε πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και υπήρξε συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Η Καρίν Ζαν-Πιερ θα γίνει η πρώτη μαύρη και λεσβία που αναλαμβάνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εξήγηση Ντόναλντ Τραμπ για τη νέα μελανιά στο χέρι του: «Το χτύπησα στο τραπέζι, είναι παρενέργεια της ασπιρίνης»
«Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Αλλά εγώ απάντησα: "Δεν παίρνω κανένα ρίσκο"»
H μελανιά στο χέρι του Τραμπ
Ο Τραμπ κάνει αγωγή στην JPMorgan και ζητάει 5 δις δολάρια γιατί του έκλεισαν τους λογαριασμούς του
Η τράπεζα υποστηρίζει ότι «δεν κλείνει λογαριασμούς για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους» αλλά «επειδή προκαλούν νομικούς ή ρυθμιστικούς κινδύνους για την εταιρεία»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS 5