Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά στην εκτέλεση ενός ακόμη θανατοποινίτη

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά στην εκτέλεση ενός ακόμη θανατοποινίτη

Συνεχίζεται να εφαρμόζεται η θανατική ποινή στις ΗΠΑ με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να σχεδιάζει να προχωρήσει στην εκτέλεση του Γουίλιαμ Λεκρόι.

Πρόκειται για ένα άνδρα που έχει καταδικαστεί για βιασμό και δολοφονία. Αυτή θα είναι η έκτη μιας σειράς ομοσπονδιακών εκτελέσεων ύστερα από μακρά διακοπή στην εκτέλεση της θανατικής ποινής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Λεκρόι θα εκτελεστεί με θανατηφόρα ένεση πεντοβαρβιτάλης στην ομοσπονδιακή φυλακή Τερ Οτ στην Ιντιάνα.

Κατά τη θητεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που ανήλθε στην προεδρία στις αρχές του 2017 και ανέκαθεν τασσόταν ανοικτά υπέρ της θανατικής ποινής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει εκτελέσει περισσότερους ανθρώπους συγκριτικά με όλους τους προκατόχους του Τραμπ από το 1963.

Για την Πέμπτη προγραμματίζεται μια ακόμα ομοσπονδιακή εκτέλεση, αυτή του Κρίστοφερ Βιάλβα, καταδικασθέντος δολοφόνου, που πρόκειται να γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός επί προεδρίας Τραμπ ο οποίος εκτελείται βάσει θανατικής ποινής που έχει επιβληθεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Η κυβέρνηση του Τραμπ έδωσε τέλος σε μια ανεπίσημη 17χρονη διακοπή στην εκτέλεση της θανατικής ποινής αφού ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα χρησιμοποιήσει ένα νέο πρωτόκολλο θανατηφόρας ένεσης με μια ουσία, αντικαθιστώντας το πρωτόκολλο τριών φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκε στην τελευταία ομοσπονδιακή εκτέλεση το 2003.

Ο Λεκρόι κρίθηκε ένοχος και καταδικάσθηκε στην Τζόρτζια το 2004 για τον βιασμό και τη δολοφονία της Τζόαν Τίσλερ, μιας 30χρονης νοσοκόμας, αφού εισέβαλε στο σπίτι της. Συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα έχοντας κλέψει στο όχημα της Τίσλερ, στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις