Κυριακή, 16 Ιουν.
26oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η Νίκι Χέιλι θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Η Νίκι Χέιλι θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου
ΦΩΤΟ Reuters

Η Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Η πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είχε καταφερθεί με σκληρές εκφράσεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας.

Εξηγώντας τη μεταστροφή της στάσης της, η Νίκι Χέιλι υπογράμμισε πως επιλέγει τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή είναι ο υποψήφιος «που θα υποστηρίζει τους συμμάχους μας και θα φροντίζει να λογοδοτούν οι εχθροί μας, που θα κάνει ασφαλή τα σύνορα – όχι άλλες δικαιολογίες -, που θα υποστηρίζει τον καπιταλισμό και την ελευθερία».

«Ο Τραμπ δεν είναι τέλειος στα ζητήματα αυτά. Το έχω πει καθαρά επανειλημμένα», συνέχισε η Νίκι Χέιλι, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε συντηρητικό ινστιτούτο.

Αλλά κατά την ίδια τη συντηρητική πολιτικό, ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο «Μπάιντεν είναι καταστροφή. Θα ψηφίσω επομένως τον Τραμπ», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ απηύθυνε προειδοποίηση στον πρώην αρχηγό του κράτους (2017 – 2021), Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά την άποψή της, καλά θα έκανε ο Τραμπ να «τείνει το χέρι στα εκατομμύρια ανθρώπους που με ψήφισαν και συνεχίζουν να με υποστηρίζουν, όχι να υποθέσει πως θα τον ταχθούν» αυτόματα μαζί του, είπε.

Η ανακοίνωση ίσως σημάνει το ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο ή την υποψήφια της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς για την αντιπροεδρία, μολονότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως η Νίκι Χέιλι δεν συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει στο ψηφοδέλτιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις