Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αρνείται ότι έστειλε μπαλόνια στον κινεζικό εναέριο χώρο

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αρνείται ότι έστειλε μπαλόνια στον κινεζικό εναέριο χώρο

Οι ΗΠΑ απέρριψαν σήμερα (13.2.2023) τις κατηγορίες της Κίνας ότι έστειλαν μπαλόνια πάνω από τον εναέριο χώρο της ασιατικής χώρας.

Αυτό ήταν το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την υπερπτήση από μπαλόνι της Κίνας στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ στις 4 Φεβρουαρίου, το οποίο τελικά κατέρριψαν οι Αμερικανοί.

«Δεν είναι αλήθεια. Δεν το κάνουμε. Κατηγορηματικά δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας Τζον Κίρμπι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Δεν στέλνουμε μπαλόνια να πετάξουν πάνω από την Κίνα», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα επίσης με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, Έιντριεν Γουάτσον: «Κάθε ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί μπαλόνια κατασκόπους πάνω από την Κίνα είναι ψευδής».

Το Πεκίνο επιχειρεί «να περιορίσει τις ζημιές», πρόσθεσε, κατηγορώντας την κινεζική κυβέρνηση ότι «παραβίασε την κυριαρχία των ΗΠΑ και περισσότερων από 40 χωρών» με το «πρόγραμμα μπαλονιών κατασκόπων» της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις