Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: «Η Ουκρανία μπορεί να ανακαταλάβει τη Χερσώνα από τη Ρωσία» εκτιμά ο Λόιντ Όστιν

ΗΠΑ: «Η Ουκρανία μπορεί να ανακαταλάβει τη Χερσώνα από τη Ρωσία» εκτιμά ο Λόιντ Όστιν
Φωτογραφία Reuters

Ο στρατός της Ουκρανίας μπορεί να ανακαταλάβει τη Χερσώνα από τη Ρωσία, εκτιμά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ενώ η μοναδική ουκρανική πόλη υπό ρωσική κατοχή βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες, επειδή είναι πιθανό να αποχωρήσουν από αυτή τα ρωσικά στρατεύματα.

«Σχετικά με το εάν οι Ουκρανοί μπορούν να ανακαταλάβουν τα υπόλοιπα εδάφη στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου και τη Χερσώνα, πιστεύω ακράδαντα ότι έχουν την ικανότητα να το κάνουν», δήλωσε για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, στη συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του στη Νότια Κορέα.

Η ουκρανική αντεπίθεση καλά κρατεί στα εδάφη της Ουκρανίας και ο ρωσικός στρατός έχει περιοριστεί αρκετά. Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα (3.11.2022) ένας διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος στην περιοχή της Χερσώνας δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τη δυτική όχθη του Δνείπερου, απ’ όπου η Μόσχα τις τελευταίες εβδομάδες απομακρύνει πολίτες.

«Πιθανότατα οι μονάδες μας, οι στρατιώτες μας, θα φύγουν για την αριστερή (ανατολική) όχθη», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της ρωσικής διοίκησης της Χερσώνας, Κιρίλ Στρεμοούσοφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Solovyov Live», ένα φιλορωσικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης.

Όμως, οι Ουκρανοί φοβούνται πιθανή «παγίδα» αφού δήλωσαν ότι δεν είδαν καμία ένδειξη ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται και είπαν ότι στην πραγματικότητα ενίσχυαν τις θέσεις τους και δεν αποκλείουν την πιθανότητα η Ρωσία να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες περί αποχώρησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις