Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η Ρωσία βομβάρδισε νοσοκομείο στη Συρία

ΗΠΑ: Η Ρωσία βομβάρδισε νοσοκομείο στη Συρία

Πέρα από τον πραγματικό πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία, υπάρχει κι άλλος ένας σε εξέλιξη: ο πόλεμος εντυπώσεων και προπαγάνδας ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Η Ουάσινγκτον και ο Μπαράκ Ομπάμα ποτέ δεν ήταν ένθερμοι υποστηρικτές της επέμβασης της Μόσχας και του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Συρία. Και με κάθε ευκαιρία, οι ΗΠΑ φέρνουν στο φως τα πεπραγμένα των Ρώσων. Αυτή τη φορά, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι διαθέτει «επιχειρησιακές πληροφορίες», που οδηγούν αξιωματούχους των ΗΠΑ να πιστεύουν ότι ένα ρωσικό αεροσκάφος έπληξε ένα νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια επιδρομών στην Συρία.

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, σειρά αναφορών από μέσα ενημέρωσης και οργανώσεις πολιτών έχουν τονίσει πως ρωσικά αεροσκάφη έχουν βομβαρδίσει με αεροπορικές επιδρομής νοσοκομεία.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είπαν στο Reuters πως οι αεροπορικές επιθέσεις στην βόρεια Συρία έχουν πλήξει 12 νοσοκομεία, χωρίς όμως να προσδιορίσουν τα αεροσκάφη ποιάς χώρας πραγματοποίησαν τους βομβαρδισμούς. Ο διευθυντής των επιχειρήσεων για τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, από την άλλη, δήλωσε στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό RT ότι δεν έχει γνώση τέτοιων περιστατικών.

Σε ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδείξεις ότι ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν νοσοκομεία στη Συρία, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι απάντησε: «Ναι, έχουμε λάβει κάποιες πληροφορίες που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε ένα νοσοκομείο. Έχουμε δει κάποια δημοσιεύματα, έχουμε ακούσει κάποιες οργανώσεις πολιτών να το αναφέρουν», δήλωσε ο Κίρμπι.

«Μπορώ να σας πω ότι διαθέτουμε άλλες επιχειρησιακές πληροφορίες που μας κάνουν να πιστεύουμε πως τα ρωσικά αεροσκάφη δεν στοχοθετούν μόνο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά έχουν πράγματι προκαλέσει παράπλευρες ζημιές και απώλειες άμαχου πληθυσμού, ανάμεσα τους και κάποιων αστικών υποδομών», επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε