Κόσμος

ΗΠΑ: Ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών τεμάχιζε πτώματα και πουλούσε ανθρώπινα μέλη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια πρώην ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε κάθειρξη είκοσι χρόνων, καθώς κρίθηκε ένοχη για 560 παράνομους τεμαχισμούς πτωμάτων και παράνομη πώληση ανθρώπινων μελών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του Reuters την περίοδο 2016-2018 και λίγες εβδομάδες μετά το FBI έκανε έφοδο στην επιχείρηση στο Κολοράντο. 

Η Megan Hess διατηρούσε γραφείο κηδειών, καθώς και επιχείρηση ανθρώπινων μελών στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Η 46χρονη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, κρίθηκε ένοχη τον Ιούλιο για εξαπάτηση συγγενών των νεκρών, καθώς τεμάχισε 560 πτώματα πουλώντας ανθρώπινα μέλη χωρίς τη συναίνεσή τους. 

Στην πρώην ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών επιβλήθηκε κάθειρξη 20 ετών και είναι η ανώτερη ποινή για τέτοιου είδους αδικήματα. Η 69χρονη μητέρα της, Shirley Koch επίσης κρίθηκε ένοχη, με ποινή φυλάκισης 15 χρόνων, καθώς ήταν εκείνη που τεμάχιζε τα πτώματα. 

«Οι Hess και Koch αξιοποίησαν το γραφείο κηδειών τους για να κλέβουν πτώματα και ανθρώπινα μέλη χρησιμοποιώντας ψευδείς και πλαστογραφημένες φόρμες δωρητών. Οι ενέργειές τους προκάλεσαν τεράστιο συναισθηματικό πόνο στις οικογένειες και τους συγγενείς» σημείωσε ο εισαγγελέας στη δίκη. 

Οι δικαστές στην απόφασή τους έκαναν λόγο για «μακάβριο σχέδιο» που χαρακτήρισαν ως μια από τις πιο μεγάλες υποθέσεις πώλησης ανθρώπινων μελών στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. «Αυτή είναι η πιο συναισθηματικά εξαντλητική υπόθεση που έχω βιώσει ποτέ στην έδρα» περιέγραψε η δικαστίς Κριστίν Αργκουέλο, κατά τη διάρκεια της ετυμηγορίας. 

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει μία έρευνα του Reuters την περίοδο 2016-2018 για την πώληση ανθρώπινων μελών στις ΗΠΑ, έναν κλάδο ουσιαστικά χωρίς ρυθμιστικούς κανόνες και αρχή. Πρώην υπάλληλοι είχαν παραδεχτεί στο Reuters πως οι Hess και Koch διενεργούσαν παράνομα τεμαχισμούς πτωμάτων, χωρίς τη γνώση και τη συναίνεση των συγγενών τους. Λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση τής έρευνας, το FBI έκανε έφοδο στην επιχείρηση. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ είναι παράνομη η πώληση ανθρώπινων οργάνων, όπως καρδιά, ήπαρ, τένοντες, για μεταμόσχευση καθώς χρήζουν δωρεάς. Ωστόσο, η πώληση ανθρώπινων μελών, όπως κρανία, άνω και κάτω άκρα και σπονδυλικές στήλες όπως έκανε η Megan Hess, για χρήση στην έρευνα ή την εκπαίδευση, δεν είναι νομικά ρυθμισμένη. 

Με πληροφορίες από Reuters και Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτείται η πρωθυπουργός της Λετονίας, Εβίκα Σιλίνια, για περιστατικά με ουκρανικά drone - Καταρρέει ο κυβερνητικός συνασπισμός
Το ακροδεξιό κόμμα «Νέα Ενότητα» έμεινε χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς το αριστερό κόμμα των Προοδευτικών δήλωσε ότι αποσύρει τη στήριξη του
Εβίκα Σιλίνια
Άρση καραντίνας του κρουαζιερόπλοιου με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Μπορντό – Συνεχίζει το ταξίδι του για Ισπανία
Πλέον, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι επιβάτες που είχαν ασθενήσει με γαστρεντερίτιδα, το κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Φερόλ της Ισπανίας
Το κρουαζιερόπλοιο Ambition στο λιμάνι του Μπορντό
Βρετανία: Αθωώθηκε η Άντζελα Ρέινερ από κατηγορίες που αφορούσαν φορολογική υπόθεση – Πιθανή υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών
Η Ρέινερ μίλησε στον Guardian και το ITV News και, όταν ρωτήθηκε αν ο Στάρμερ θα πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε: «ο Κιρ θα πρέπει να το σκεφτεί»
FILE PHOTO: British Deputy Prime Minister Angela Rayner visits the community kitchen at the Newquay Orchard on February 10, 2025 in Newquay, Britain. Leon Neal/Pool via REUTERS/File Photo