Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ήθελε λουτρό αίματος «απάντηση» στη Νέα Ζηλανδία! Χειροπέδες σε βετεράνο

ΗΠΑ: Ήθελε λουτρό αίματος «απάντηση» στη Νέα Ζηλανδία! Χειροπέδες σε βετεράνο
Φωτογραφία Reuters

Ένας 26χρονος βετεράνος του Αφγανιστάν σχεδίαζε μακελειό στο Λονγκ Μπιτς του Λος Άντζελες. Σκόπευε να σκοτώσει πολλούς με βομβιστική επίθεση γιατί ήθελε εκδίκηση για το μακελειό του Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία. Πως απετράπη η νέα σφαγή στις ΗΠΑ.

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ έμαθαν ότι την περασμένη εβδομάδα το FBI συνέλαβε έναν 26χρονο πρώην στρατιωτικό, βετεράνο του πολέμου στο Αφγανιστάν. Κατηγορείται πως σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στο Λος Άντζελες για να πάρει εκδίκηση για μια άλλη τρομοκρατική επίθεση, εκείνη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Ο 26χρονος βετεράνος Μαρκ Στίβεν Ντομίνγκο αποκάλυψε σε μυστικό πράκτορα του FBI ότι είχε ασπαστεί το Ισλάμ και στήριζε τους τζιχαντιστές. Και γι’ αυτό ήθελε να μάρτυρας για την πίστη του, ανέφερε η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο 26χρονος πρώην στρατιώτης του πεζικού σκόπευε να τοποθετήσει έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Λονγκ Μπιτς το Σαββατοκύριακο, θέλοντας να προκαλέσει πολλά θύματα.

Φωτογραφία Reuters

«Αυτή η έρευνα κατάφερε με επιτυχία να αποτρέψει μια πολύ πραγματική απειλή που τίθετο από έναν εκπαιδευμένο στρατιώτη μάχης, ο οποίος επανειλημμένως δήλωνε πως ήθελε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων» αναφέρει ο εισαγγελέας Νικ Χάνα. Ο Ντομίνγκο κατηγορείται για απόπειρα παροχής υλικής στήριξης σε τρομοκράτες.

Σε έγγραφο που κατέθεσε το FBI σχετικά με την υπόθεση, αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος είχε πει ότι αγόρασε συγκεκριμένα καρφιά 7 εκατοστών, διότι ήθελε να είναι αρκετά μεγάλα για να διαπεράσουν το ανθρώπινο σώμα και να τραυματίσουν εσωτερικά όργανα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις