Σάββατο, 25 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΗΠΑ και Βρετανία επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν με στόχο την παραγωγή drones

ΗΠΑ και Βρετανία επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν με στόχο την παραγωγή drones

ΗΠΑ και η Βρετανία επέβαλαν σήμερα κυρώσεις στο Ιράν, θέτοντας στο στόχαστρο ιρανικό πρόγραμμα drones, τη βιομηχανία χάλυβα και την αυτοκινητοβιομηχανία, μετά την επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο εναντίον του Ισραήλ.

«Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θέτουν στο στόχαστρο 16 άτομα και δύο οντότητες που επιτρέπουν την παραγωγή ιρανικών drone  μεταξύ των οποίων τα Shahed που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση του Ιράν στις 13 Απριλίου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Αφορούν επίσης 3 θυγατρικές της ιρανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Bahman Group και το ιρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να κάνουν το Ιράν “να λογοδοτήσει” με τις νέες αυτές κυρώσεις που έχουν στόχο την Ισλαμική Δημοκρατία.

Είπε πως οι κυρώσεις έχουν σκοπό να “περιορίσουν τα αποσταθεροποιητικά στρατιωτικά προγράμματα του Ιράν”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Όσον αφορά τις κυρώσεις του Λονδίνου, αυτές θέτουν στο στόχαστρο “πολλούς ιρανικούς στρατιωτικούς οργανισμούς, άτομα και οντότητες που εμπλέκονται στις ιρανικές βιομηχανίες drones και βαλλιστικών πυραύλων”, διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών.

Το Ιράν εξαπέλυσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή περισσότερα από 350 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το σύνολο σχεδόν των οποίων αναχαιτίστηκαν εν πτήσει.

Η Τεχεράνη παρουσίασε την επίθεσή της ως ανταπάντηση σε ένα φονικό πλήγμα που αποδόθηκε στο Ισραήλ και είχε στόχο το ιρανικό προξενείο της Δαμασκού στις αρχές Απριλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις