Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: «Κάνε ότι είσαι η μαμά μου, με παρακολουθούν» – 10χρονος γλίτωσε την απαγωγή του

ΗΠΑ: «Κάνε ότι είσαι η μαμά μου, με παρακολουθούν» – 10χρονος γλίτωσε την απαγωγή του

Ο μικρός Σάμι γυρνώντας από το σχολείο στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ, αντιλήφθηκε γρήγορα πως μια γυναίκα – που δεν γνώριζε – τον ακολουθεί. Γρήγορα, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Μπήκε σε ένα κατάστημα που βρισκόταν στον δρόμο του και είπε συνωμοτικά στην υπάλληλο: «Κάνε ότι είσαι η μαμά μου, με παρακολουθούν». 

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει πως έδρασε το 10χρονο αγόρι που επέστρεφε σπίτι από το σχολείο στις ΗΠΑ, μέσα σε αυτή την πολύ αγχωτική κατάσταση, που πιθανώς να οδηγούσε στην απαγωγή του. Η άγνωστη συνέχισε μάλιστα να παραμονεύει έξω από το μαγαζί, ακόμα και όταν ο μικρός μπήκε μέσα και ξεκίνησε να μιλά με την 17χρονη ταμία.

Το χρονικό

Ο Σάμι δήλωσε στο CBS Philadelphia ότι γύριζε με τα πόδια από το σχολείο μέσω του κεντρικού δρόμου, όταν η γυναίκα άρχισε να τον ακολουθεί και να προσφέρεται να του αγοράσει φαγητό.

«Έλεγε: “Πάω στην Wawa, πας εκεί; Τι θα πάρεις από την Wawa; Πού είναι η οικογένειά σου;».

Ήταν η πρώτη φορά που ο μικρός έβλεπε την γυναίκα, αλλά εκείνη ισχυριζόταν ότι γνώριζε τους γονείς του και έπρεπε να την ακολουθήσει. Τότε, ο 10χρονος είδε το μικρό κατάστημα κοντά στο σπίτι του, και γρήγορα του ήρθε η ιδέα να μπει μέσα, για να γλιτώσει από εκείνη.

Ο πατέρας του Σάμι, δήλωσε στο WPVI ότι ο γιος του ζήτησε διακριτικά από την ταμία να «συμπεριφερθεί σαν να είναι η μαμά του» επειδή «τον παρακολουθούσε μια κυρία».

Η ταμίας αμέσως αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και είδε πως η γυναίκα που παρακολουθούσε το αγόρι, στέκεται στην πόρτα του μαγαζιού έχοντας την πόρτα ανοιχτή. Έτσι, η νεαρή υπάλληλος πήγε ήρεμα προς την είσοδο, τράβηξε την πόρτα και την κλείδωσε. Τότε η γυναίκα έφυγε.

«Όταν έβλεπα το βίντεο, έκλαιγα κάθε φορά»

Μιλώντας για το τρομακτικό περιστατικό, ο πατέρας του Σάμι δήλωσε ότι συγκλονίστηκε όταν είδε το βίντεο με την παρακολούθηση του γιου του. «Όταν έβλεπα το βίντεο, έκλαιγα κάθε φορά», είπε.

Η ταμίας είπε πως ο γενναίος Σάμι, παρά το γεγονός ότι έτρεμε όταν μπήκε στο μαγαζί της, δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό της μέχρι να καταφέρει να διώξει την γυναίκα.

Το CBS ανέφερε ότι η αστυνομία εντόπισε τη γυναίκα το Σαββατοκύριακο και παραπέμφθηκε για βοήθεια ψυχικής υγείας, ενώ ο Σάμι θα επιστρέφει πλέον από το σχολείο στο σπίτι, με συνοδό έναν οικογενειακό φίλο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις