Κόσμος

ΗΠΑ – κορονοϊός: Δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός ξεκαθαρίζει το CDC

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν πρόκειται να υπάρξει πανεθνική εντολή στις ΗΠΑ για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τον κορονοϊό ξεκαθάρισε το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Συγκεκριμένα ύστερα από σύγχυση που προκάλεσε μια απάντησή της σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες, η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), η Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει μια πανεθνική εντολή για τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

«Για να το διευκρινίσω: Δεν θα υπάρξει καμία πανεθνική εντολή. Αναφερόμουν σε εντολές ιδιωτικών φορέων και τμημάτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», έγραψε η Ουαλένσκι σε ανάρτησή της στο twitter. «Δεν θα υπάρξει καμία ομοσπονδιακή εντολή».

Νωρίτερα χθες, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News «Είστε υπέρ μιας εντολής για εμβολιασμό σε ομοσπονδιακό επίπεδο», η διευθύντρια των CDC απάντησε: «Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι εξετάζει η κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αναζητεί τρόπους για να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ σε μια περίοδο που ορισμένοι Αμερικανοί επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού.

Ο Μπάιντεν προέτρεψε την Πέμπτη τις τοπικές κυβερνήσεις να πληρώσουν ανθρώπους για να εμβολιαστούν και έθεσε νέους κανόνες που απαιτούν από εκατομμύρια εργαζόμενους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να προσκομίζουν αποδείξεις εμβολιασμού, αλλιώς θα πρέπει να κάνουν τακτικά τεστ, να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και να υπόκεινται σε περιορισμούς μετακινήσεων.

Οι ΗΠΑ καταγράφουν έναν αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων της Covid-19, ειδικά σε περιοχές με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Ιδιαίτερα, αυξάνονται τα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα και οι υγειονομικές αρχές εισήγαγαν την περασμένη εβδομάδα νέα μέτρα για να ενθαρρύνουν τους εμβολιασμούς και είπαν στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο» εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων.

Ερωτηθείσα στη συνέντευξή της στο Fox News αν κατανοεί τις αντιδράσεις που θα επιφέρει μια ομοσπονδιακή εντολή σε πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι η απόφαση για τον εμβολιασμό τους θα πρέπει να ληφθεί από τους ίδιους και τους γιατρούς τους, η Ουαλένσκι είπε: «Κατανοώ πλήρως τις αντιδράσεις».

Ωστόσο η ίδια πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι διαφορετικό… άλλα εμβόλια είναι υποχρεωτικά» όπως για παιδιά σχολικής ηλικίας και για μέλη προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε νοσοκομεία.

«Έτσι καταλαβαίνω και τις δύο οπτικές σε αυτήν την υπόθεση», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
6
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ