Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διαδικασίας μεταφοράς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην κυβέρνηση Μπάιντεν

Στέιτ Ντιπάρτμεντ ΗΠΑ

Η διαδικασία μεταβίβασης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Τζο Μπάιντεν έχει ήδη ξεκινήσει, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Κι αυτό γιατί η GSA ο ομοσπονδιακός φορέας που φροντίζει για την ομαλή παράδοση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη, ενημέρωσε τη τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν πως μπορεί να ξεκινήσει τα όσα χρειάζονται.

«Σήμερα αρχίσαμε τη διαδικασία να δούμε την απόφαση της GSA και θα κάνουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Θα το φέρουμε σε πέρας», δήλωσε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου.

Έτσι αναγκάστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ να δώσει με βαριά καρδιά τα ηνία των ΗΠΑ στον Τζο Μπάιντεν

Πως φτάσαμε όμως στο να επιτρέψει ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την έναρξη μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν; Από την μια είναι η πίεση που δέχεται από το ίδιο του το κόμμα καθώς συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός κορυφαίων Ρεπουμπλικάνων που τον καλούν να τερματίσει τις προσπάθειες ανατροπής της εκλογικής του ήττας στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Είκοσι μία ημέρες από την ημέρα των εκλογών, τα περισσότερα μέλη του κόμματος του Τραμπ εξακολουθούσαν (μέχρι χθες) να μην αναφέρονται στον Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο ή να αμφισβητούν την επιμονή του Τραμπ να δηλώνει (χωρίς αποδείξεις) ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές, εξαιτίας νοθείας.

Click4More Αμερικανικές Εκλογές: “Έκλαψε” λίγο, όμως… το αποδέχτηκε! Ο Τραμπ ξεκίνησε τη διαδικασία μεταβίβασης στον Μπάιντεν

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης όταν ο Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για τη διάθεση ομοσπονδιακών κονδυλίων, ώστε ο Μπάιντεν να μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντα μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας πριν από την ορκωμοσία του ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ, στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Αυτή ήταν μια ουσιαστική κίνηση και τώρα αναμένεται η τυπική εκ μέρους του Προέδρου Τραμπ ο οποίος δεν έχει επίσημα αναγνωρίσει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις