Κόσμος

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος πλοίων με ελληνική σημαία που μετέφεραν πετρέλαιο από την Βενεζουέλα!

"Καμπάνες" από τις ΗΠΑ σε πλοία με ελληνική σημαία. Κυρώσεις επειδή μετέφεραν πετρέλαιο από την Βενεζουέλα. Τέσσερις εταιρείες και εννέα δεξαμενόπλοια συνολικά στην "μαύρη λίστα".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν απόψε την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, βάζοντας στη “μαύρη λίστα” τέσσερις εταιρείες και εννέα δεξαμενόπλοια.

Ορισμένα από τα πλοία μετέφεραν πετρέλαιο στην Κούβα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Μέσα σε αυτά τα πλοία βρίσκονται και δύο με ελληνική σημαία.

Όπως αναφέρει αναλυτικά το το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, πρόκειται για το πλοίο “Νέδας” που ανήκει στην Jennifer Navigation Limited με έδρα την Λιβερία.

Το δεύτερο είναι το πλοίο “New Hellas” (Νέα Ελλάδα), Lima Shipping Corporation που έχει έδρα και αυτό στην Λιβερία.

Συγκεκριμένα, οι εταιρίες στις οποίες επιβλήθηκαν οι κυρώσεις είναι οι Jennifer Navigation Ltd, Lima Shippingk Corp και Large Range Ltd (όλες με έδρα τη Λιβερία) και η ιταλική PB Tankers S.P.A. Από τα εννέα πετρελαιοφόρα, τα έξι ανήκουν στην ιταλική εταιρεία και τα υπόλοιπα στις τρεις λιβεριανές.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι ο πετρελαϊκός τομέας εξακολουθεί να λειτουργεί ως “σωσίβιο για το παράνομο καθεστώς” του Βενεζουελάνου προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Οι εταιρείες που στοχοθετήθηκαν “επωφελούνται ενώ το καθεστώς του Μαδούρο λεηλατεί τους φυσικούς πόρους”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. “Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας ανήκει στους Βενεζουελάνους και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό εργαλείο για να στηρίζει δικτάτορες και να παρατείνει την καταπίεση”, πρόσθεσε.

Οι κυρώσεις απαγορεύουν σε Αμερικανούς πολίτες να έχουν δοσοληψίες με τις εν λόγω εταιρείες, των οποίων παγώνουν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στις ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ώρα για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα