Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΗΠΑ: Μακελειό και στην Αϊόβα – Σκότωσε δυο γυναίκες σε πάρκινγκ εκκλησίας και αυτοκτόνησε

ΗΠΑ: Μακελειό και στην Αϊόβα – Σκότωσε δυο γυναίκες σε πάρκινγκ εκκλησίας και αυτοκτόνησε

Δεν έχει προλάβει να περάσει το σοκ από τη σφαγή σε σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας με θύματα 19 παιδιά και δυο δασκάλες, δεν έχει ξεπεραστεί το σοκ από την επίθεση με τέσσερις νεκρούς σε νοσοκομείο στην Οκλαχόμα ή από εκείνη στο Μπάφαλο με τους 10 νεκρούς και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Αϊόβα να μπει στη μαύρη λίστα με τις πόλεις των ΗΠΑ όπου κάποιος αποφάσισε να σκοτώσει!

Το νέο αιματηρό περιστατικό, το τρίτο μέσα σε λιγότερες από 10 μέρες (!), σημειώθηκε σε πάρκινγικ εκκλησίας στην Αϊόβα. Εκεί όπου ένας άνδρας πήρε το όπλο του, σκότωσε δυο γυναίκες και μετά αυτοκτόνησε! 

Το επίσης σοκαριστικό είναι πως η επίθεση έγινε γνωστή λίγο μετά το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για το ζήτημα των όπλων έπειτα από τα mass shootings στο Μπάφαλο (Νέα Υόρκη), στην Ουβάλντε (Τέξας) και στην Τάλσα (Οκλαχόμα). Στις 19:48 έκανε το διάγγελμα για την οπλοκατοχή ο Τζο Μπάιντεν, τρία λεπτά μετά έγινε το πρώτο τηλεφώνημα στο 911 για τους πυροβολισμούς στην Αϊόβα!

Στην Άιοβα, σύμφωνα με τον Νίκολας Λένι, αξιωματικό της αστυνομίας στην κομητεία Στόρι, το φονικό έγινε έξω από την εκκλησία Κόρνερστοουν, ανατολικά της πόλης Έιμς. Πρόκειται για εκκλησία φονταμενταλιστών χριστιανών. Ο Λένι μίλησε για «μεμονωμένο περιστατικό», αποφεύγοντας να αποκαλύψει ποια ήταν η σχέση του δράστη και των θυμάτων.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναφωνούσε (ξανά, όπως και μετά το μακελειό στο Ουβάλντε) «φτάνει πια!» κατά τη διάρκεια διαγγέλματος με το οποίο ζήτησε το Κογκρέσο να απαγορεύσει τις πωλήσεις τουφεκιών εφόδου και γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας και να προωθήσει αυστηρότερους ελέγχους του ποινικού μητρώου και του ψυχιατρικού ιστορικού των επίδοξων αγοραστών πυροβόλων όπλων.

Σε ένα άλλο περιστατικό δε, δύο άνθρωποι –πέντε, σύμφωνα με ΜΜΕ– τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, από σφαίρες κατά τη διάρκεια κηδείας στην πόλη Ρασίν (Ουισκόνσιν) χθες το μεσημέρι (τοπική ώρα). Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις