Κόσμος

ΗΠΑ: Μαζικές συλλήψεις στη Νέα Υόρκη σε διαδήλωση εβραϊκού κινήματος κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα

Σε μαζικές συλλήψεις προχώρησε την Παρασκευή η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που διοργανώθηκε από εβραϊκό κίνημα κατά των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τουλάχιστον 200 συλλήψεις, ενώ οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσαν ότι πάνω από 300 άνθρωποι συνελήφθησαν μέσα στον κεντρικό σταθμό της Νέας Υόρκης Grand Central κατά τη διάλυση της συγκέντρωσης – για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Φωτογραφίες που ελήφθησαν εκεί δείχνουν μεγάλες σειρές από νεαρούς με χειροπέδες, που φορούν μαύρα φούτερ πάνω στα οποία είναι τυπωμένα με λευκά γράμματα τα συνθήματα “Not In Our Name” (Όχι Στο Όνομά Μας) και “Cease Fire Now” (Εκεχειρία Τώρα).

Η μαζική καθιστική διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την εβραϊκή οργάνωση Jewish Voice for Peace – New York City (Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη-Πόλη της Νέας Υόρκης), σύμφωνα με την οποία χιλιάδες υποστηρικτές απέκλεισαν την κύρια αίθουσα του σταθμού. Πρόκειται για την “μεγαλύτερη πράξη πολιτικής ανυπακοής που γνωρίσει η πόλη της Νέας Υόρκης σε είκοσι χρόνια”, όπως σημείωσε.

Εικόνες δείχνουν τον σταθμό γεμάτο με διαδηλωτές που κρατούν πανό, πάνω στα οποία αναγράφεται: “Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι” και “Θρηνείτε τους νεκρούς, αγωνιστείτε σαν τον διάβολο για τους ζωντανούς”.

Ραβίνοι ξεκίνησαν την διαμαρτυρία ανάβοντας κεριά για το Σάββατο και απαγγέλλοντας το Καντίς, την εβραϊκή προσευχή για τους νεκρούς.

“Το Σάββατο είναι εν γένει ημέρα ανάπαυσης, αλλά εμείς δεν μπορούμε να μας επιτρέψουμε να αναπαυθούμε όσο γίνεται μια γενοκτονία στ’όνομά μας”, δήλωσε η ραβίνος Μέι Γε σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές.

“Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών είναι στενά συνδεδεμένες και η ασφάλεια δεν μπορεί να έρθει παρά μόνον μέσω της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας για όλους”, πρόσθεσε.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι 7.326 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, εκ των οποίων πάνω από 3.000 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου στους βομβαρδισμούς, στους οποίους προέβη σε αντίποινα το Ισραήλ για την αιφνίδια φονική επίθεση μαχητών της Χαμάς εκείνη τη μέρα στο ισραηλινό έδαφος, σκοτώνοντας πάνω από 1.400 ανθρώπους, κυρίως αμάχους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μελάνια Τραμπ: «Επτά παιδιά επαναπατρίστηκαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία – Στόχος μας η επανένωση οικογενειών»
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ορισμένα παιδιά έχουν επιστρέψει στις οικογένειες τους
Παιδιά στην Ουκρανία
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν τις ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο – Ναυτικές ασκήσεις ως προειδοποίηση προς τα αμερικανικά πλοία
Σε μια περίοδο στρατηγικής αναδιάταξης μετά τον πόλεμο Ιράν–Ισραήλ τον Ιούνιο, οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης επιδεικνύουν ισχύ και διαμηνύουν ότι θα υπερασπιστούν το Στενό του Ορμούζ
Εκτόξευση ιρανικού πυραύλου στον Κόλπο
«Με βασάνισαν, με βίασαν, ζούσα βαθιά σε ένα τούνελ»: Ισραηλινή ακαδημαϊκός σπάει τη σιωπή της για τις 903 μέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ
Απελευθερωμένη τον Σεπτέμβριο έπειτα από 903 ημέρες αιχμαλωσίας, η Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ περιγράφει στο BBC ένα καλά οργανωμένο σύστημα βασανιστηρίων από ιρακινή πολιτοφυλακή
Η ισραηλινή αιχμάλωτη στο Ιράκ
Η Κομισιόν παρουσιάζει ένα ισχυρό σχέδιο για την αντιμετώπιση της αύξησης της διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια ευρείας κλίμακας στρατηγική για να αναχαιτίσει την έκρηξη των εγκληματικών δικτύων και να παρακολουθεί την ταχεία εμφάνιση νέων επικίνδυνων ουσιών
Ευρωπαϊκή Επιτροπή