Κόσμος

ΗΠΑ: Με κορονοϊό ο τριπλά εμβολιασμένος υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, και μέχρι στιγμής παρουσιάζει ήπια συμπτώματα της COVID-19. Ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του και θα συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία. 

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκε με εργαστηριακή εξέταση – στην οποία υποβλήθηκε την Κυριακή – πως έχει μολυνθεί από κορονοϊό. Όταν άρχισαν να εκδηλώνονται τα συμπτώματα της COVID-19 ενώ βρισκόταν στο σπίτι του για τις διακοπές των εορτών.

Διευκρίνισε πως είχε συναντηθεί για τελευταία φορά με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την 21η Δεκεμβρίου, μια εβδομάδα και πλέον προτού εκδηλωθούν τα συμπτώματα, και ότι είχε υποβληθεί σε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα εκείνο το πρωί.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ  Λόιντ Όστιν είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού· έλαβε την τρίτη, ενισχυτική δόση του τον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι αλλάζει στην προεδρία Τραμπ αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή ή τη Γερουσία – Οι έρευνες που σχεδιάζουν
Εφόσον αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ισχυρότερα κοινοβουλευτικά εργαλεία για να ελέγξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Παλέψαμε 250 χρόνια να κάνουμε τη χώρα μεγάλη, δεν θα την καταστρέψουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι
Χαρακτήρισε τους υποψηφίους των Δημοκρατικών εξαιρετικά επικίνδυνους, υποστηρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ των τζιχαντιστών, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νετανιάχου ζητάει κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας στο Ισραήλ χωρίς τα αραβικά κόμματα
«Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα με τους εταίρους μας και με οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μας και δεν υποστηρίζει την τρομοκρατία»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Γαλλία: Στο εδώλιο οι γονείς της 4χρονης που βρέθηκε νεκρή και ακρωτηριασμένη σε χαντάκι – Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα πριν από 39 χρόνια
Ένα τυχαίο εύρημα DNA, 31 χρόνια αργότερα, οδήγησε στην ταυτοποίησή της και στη σύλληψη των γονιών της, που κινδυνεύουν με ισόβια
A France Police officer controls cars at a check point ahead of the G7 summit in Evian-les-Bains, France, Monday, June 15, 2026.