Κόσμος

ΗΠΑ: Με τη βούλα της Γερουσίας ο ‘Αντονι Μπλίνκεν υπουργός Εξωτερικών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα τον διορισμό του βετεράνου διπλωμάτη Άντονι Μπλίνκεν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Μπλίνκεν είναι εδώ και χρόνια στενός συνεργάτης του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και υπήρξε ο «υπ’ αριθμόν 2» του Στέιτ Ντιπαρτμεντ επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Για την επικύρωση του διορισμού του αρκούσε απλή πλειοψηφία στη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Ο Μπλίνκεν έλαβε τελικά 78 ψήφους υπέρ και μόνο 22 κατά. Αυτό σημαίνει ότι αργότερα σήμερα θα ορκιστεί και θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία στις 29 Νοεμβρίου – Άμεση Ανάλυση: Γιατί ο Σάντσεθ τις προκήρυξε και τι ακολουθεί – «Δεν θα έχει καλύτερη ευκαιρία»
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το πιθανότερο σενάριο στην Ισπανία είναι ένας συνασπισμός υπό το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, με τη στήριξη του Vox
Πέδρο Σάντσεθ
Κρίστα Πάικ: «Μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ» λέει ο δικηγόρος της – Παραμένει στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της και φρουρούμενη μετά το φιάσκο της εκτέλεσης
«Αν αναρρώσει, μπορεί να μην αναρρώσει πλήρως. Και μπορεί να υπάρξουν ζητήματα σχετικά με τη διανοητική της ικανότητα» υποστήριξε ο δικηγόρος της, Στέφεν Φέρελ
 Tennessee Department of Correction