Κόσμος

ΗΠΑ: Μείωση παρουσίασαν τα βίαια εγκλήματα μέσα στο 2022

Αισθητά μειώθηκαν μέσα στο 2022 στις ΗΠΑ τα βίαια εγκλήματα σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, με πτωτικές τάσεις σε όλες τις κατηγορίες, πλην των κλοπών και των ληστειών, δείχνουν ετήσιες στατιστικές οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν χθες Δευτέρα από την ομοσπονδιακή αστυνομία (το FBI).

Η μείωση κατά μέσον όρο έφθασε το 1,7%, το –6,1% ως προς τις ανθρωποκτονίες, το –5,4% ως προς τους βιασμούς και το –1,1% ως προς τις βίαιες επιθέσεις, διευκρίνισε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας. Αντιθέτως, οι κλοπές και οι ληστείες σημείωσαν άνοδο (+1,3%).

Οι στατιστικές ως προς τα εγκλήματα με κίνητρο το μίσος παρέμειναν αμετάβλητες· διαπράττονται κυρίως σε βάρος μαύρων, για ρατσιστικούς λόγους, σε βάρος εβραίων, εθνικών μειονοτήτων και ομοφυλόφιλων ανδρών, σύμφωνα με το FBI.

«Τα δεδομένα αυτά υπενθυμίζουν ότι το μίσος κρύβεται, αλλά δεν φεύγει ποτέ», σχολίασε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο, υπογραμμίζοντας την «αύξηση κατά 25% των αντισημιτικών εγκλημάτων μίσους μεταξύ του 2021 και του 2022».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι ιδεολογικά συγγενής του Χίτλερ» – «Θα πάρουμε το Τελ Αβίβ σε 72 ώρες» λένε τουρκικά μέσα
«Αυταπάτη του Νετανιάχου πως η Ιερουσαλήμ είναι δική του! Ο Νετανιάχου είναι ηγέτης γενοκτονικού δικτύου», δήλωσε με τη σειρά του Ομέρ Τσελίκ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΦΩΤΟ Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
12
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ