Κόσμος

ΗΠΑ: «Μήνυμα» της υπουργού Οικονομικών στις «μεγάλες» οικονομίες

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο μόνιμης απόκλισης στην παγκόσμια οικονομία και κάλεσε τις μεγάλες οικονομίες να καταβάλουν προσπάθειες για να παράσχουν σημαντικά ποσά νέας δημοσιονομικής στήριξης με στόχο να εξασφαλίσουν μια εύρωστη ανάκαμψη.

Σε ανακοίνωση προς τις επιτροπές συντονισμού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Γέλεν τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη προς τις φτωχότερες χώρες του πλανήτης καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία της COVID-19, την κλιματική αλλαγή και το υψηλό βάρος του χρέους.

Η Γέλεν κάλεσε την Παγκόσμια Τράπεζα να στηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες και να διασφαλίσει ότι θα έχουν έγκαιρα πρόσβαση στα εμβόλια κατά της COVID-19 και είπε ότι οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ μιας γρήγορης διαπραγμάτευσης για να αναπληρωθεί το ταμείο της Διεθνούς Ένωσης Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις φτωχότερες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa