Κόσμος

ΗΠΑ: Νέες αποκαλύψεις για την απόπειρα απαγωγής της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάποιοι από τους υπόπτους, που κατηγορούνται ότι θα επιχειρούσαν να απαγάγουν την κυβερνήτρια του Μίσιγκαν, στις ΗΠΑ, Γκρέτσεν Ουίτμερ, είχαν επίσης συζητήσει εάν θα έπρεπε να την πυροβολήσουν στο κεφάλι, ενώ σκέφτονταν σοβαρά εάν θα απαγάγουν και τον κυβερνήτη της Βιρτζίνιας Ραλφ Νόρθαμ, κατέθεσε σήμερα ένας πράκτορας του FBI.

Δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ αυτών 7 μέλη μιας ένοπλης πολιτοφυλακής, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και κατηγορούνται ότι συνωμότησαν για να απαγάγουν τη Δημοκρατική κυβερνήτη Ουίτμερ, την οποία είχαν επικρίνει ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ και ακροδεξιοί εξτρεμιστές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρίτσαρντ Τρασκ κατέθεσε σε μια ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Μίσιγκαν, το οποίο συνεδρίαζε για να αποφασίσει εάν στους πέντε από τους υπόπτους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με ομοσπονδιακές κατηγορίες απαγωγής, θα πρέπει να οριστεί εγγύηση.

Χαμός στις ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης συνάντησής τους στο Ντάμπλιν του Οχάιο, τον Ιούνιο, ορισμένοι από τους υπόπτους συζήτησαν, επίσης, το να βάλουν στο στόχαστρό τους τον Νόρθαμ, ο οποίος όπως η Ουίτμερ είναι Δημοκρατικός και είχε επιβάλει περιορισμούς για τον νέο κορονοϊό, στους οποίους εκείνοι αντιτίθεντο, σύμφωνα με τον πράκτορα.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για πιθανούς στόχους, να απαγάγουν έναν κυβερνήτη, ειδικά τους κυβερνήτες του Μίσιγκαν και της Βιρτζίνιας, λόγω των μέτρων για το λοκντάουν», είπε ο Τρασκ, βασίζοντας την κατάθεσή του σε στοιχεία που συγκέντρωσε από εμπιστευτικές πηγές, όπως κρυπτογραφημένες επικοινωνίες από την ομάδα.

Το FBI αλίευσε από τα μηνύματα της ομάδας ότι ένας από τους υπόπτους πρότεινε να πάει στο σπίτι της Ουίτμερ για την απαγάγει, έχοντας μεταμφιεστεί πιθανόν σε ντελιβερά πίτσας, περιέγραψε ο Τρασκ.

Ένας ύποπτος ανέφερε την ιδέα να αρπάξει έναν διανομέα πίτσας και να του βγάλει την μπλούζα προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο, είπε ο πράκτορας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνωμότες ήθελαν να αναλάβουν δράση πριν από τις εκλογές, με έναν εξ αυτών να προτείνει να δικάσουν την κυβερνήτρια για προδοσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την σύγκρουση των τρένων στην Ισπανία: «Άνθρωποι και καθίσματα εκσφενδονίζονταν στον αέρα» - Στους 74 οι νεκροί
Επιζώντες περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές τη στιγμή του δυστυχήματος - Κίνδυνος για την κυβέρνηση Σάντσεθ πριν τις εκλογές - Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη
Ισπανία
11
Μέγκαν Μαρκλ: Στο «μικροσκόπιο» της βρετανικής υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου της αστυνομίας η επιστολή σε βάρος του πατέρα της
Η αστυνομία είχε ήδη παραδεχτεί ότι δεν είχε προωθήσει την επιστολή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και είχε δηλώσει ότι «εξετάζει» την ανάγκη παραπομπής του θέματος στη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων
Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας
Δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν μέσα σε ένα 24ωρο – Στο επίκεντρο η σύνοδος των τουρκογενών κρατών
Η νέα συνομιλία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου με ξένους ηγέτες στην Άγκυρα, μία ημέρα μετά την επικοινωνία τους για τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αμπάς σε Χριστοδουλίδη: Η Κύπρος μπορεί να μεσολαβήσει μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης για την επανέναρξη των συνομιλιών
Η προοπτική νέων συνομιλιών, η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Λευκωσία
Μάχμουντ Αμπάς και Νίκος Χριστοδουλίδης