Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν προμηνύει ο υπουργός Οικονομικών

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν προμηνύει ο υπουργός Οικονομικών

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν περιμένει ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν από τον Ντόναλντ Τραμπ. όπως ο ίδιος δήλωσε πριν τη λήξη της προθεσμίας για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για το εάν θα συνεχίσει να εφαρμόζει την άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Την άρση των κυρώσεων προέβλεπε η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. «Αναμένω την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος του Ιράν», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Μνούτσιν. «Συνεχίζουμε να τις εξετάζουμε. Τις έχουμε παρουσιάσει και πιστεύω ότι μπορείτε να περιμένετε ότι θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις», συμπλήρωσε.

Ο Στιβ Γκόλντσταϊν, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε σήμερα ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) ή την Παρασκευή.

Την Τετάρτη ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι αν ο Τραμπ άρει τις κυρώσεις της συμφωνίας του 2015, η αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει νέα, στοχευμένα τιμωρητικά μέτρα ενάντια σε ιρανικές επιχειρήσεις και πρόσωπα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις