Κόσμος

ΗΠΑ: Νεκροί από πυροβολισμούς και στη Φιλαδέλφεια – Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε πλήθος που διασκέδαζε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έξι νεκροί από πυρά στη Φιλαδέλφεια και στην Τσατανούγκα των ΗΠΑ. Τα νέα επεισόδια ένοπλης βίας ακολουθούν τα αντίστοιχα στο Τέξας, τη Νέα Υόρκη και την Οκλαχόμα.

Στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην πολυσύχναστη Σάουθ Στριτ, μία περιοχή με πολλά μπαρ και εστιατόρια, γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου (04.06.2022), τοπική ώρα. Δύο άνδρες και μία γυναίκα σκοτώθηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι, την Κυριακή (05.06.2022).

Ένα βίντεο από κάμερα επιτήρησης στη Φιλαδέλφεια δείχνει ανθρώπους σε πολυσύχναστο δρόμο να τρέχουν πανικόβλητοι στα τελευταία δευτερόλεπτα αυτού του βίντεο των 22” δευτερολέπτων, πιθανότατα μετά τους πυροβολισμούς. Το βίντεο δεν έχει ήχο.

«Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι που απλώς διασκέδαζαν στη Σάουθ Στριτ, όπως κάνουν κάθε Σαββατοκύριακο, όταν ξέσπασαν αυτοί οι πυροβολισμοί», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας Ντ. Φ. Πέις.

Φιλαδέλφεια: Πυροβολούσαν αδιάκριτα τον κόσμο

Αστυνομικοί στη Φιλαδέλφεια παρατήρησαν «αρκετούς ενόπλους που πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος», με έναν αστυνομικό να βρίσκεται «σε απόσταση περίπου 10 με 15 μέτρων» από ένα άτομο που πυροβολούσε, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο αστυνομικός αυτός πυροβόλησε τον ύποπτο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται οι δράστες των πυροβολισμών στη Φιλαδέλφεια, δήλωσε η αστυνομία. Δύο πιστόλια βρέθηκαν στον τόπο του επεισοδίου, το ένα με προσθήκη γεμιστήρα, πρόσθεσαν οι αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένεϊ έκανε λόγο για ένα «φρικτό, αποτρόπαιο και παράλογο» περιστατικό. Η εφημερίδα The Philadelphia Inquirer ανέφερε πως οι νεκροί είναι ηλικίας 22, 27 και 34 ετών, ενώ οι ηλικίες των τραυματιών κυμαίνονται από 17 ως 69 ετών.

ΗΠΑ: Μακελειό και στην Τσατανούγκα του Τενεσί

Νωρίτερα, πυροβολισμοί στην Τσατανούγκα του Τενεσί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 15 είναι οι τραυματίες, ανακοίνωσε η αστυνομία, την Κυριακή (05.06.2022).

Οι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες και ένας υπέκυψε στα τραύματά του αφού χτυπήθηκε από ένα όχημα καθώς έτρεχε για να απομακρυνθεί από το σημείο των πυροβολισμών.

Τρεις από τους τραυματίες παρασύρθηκαν από οχήματα καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν, δήλωσαν αξιωματούχοι του Τενεσί, προσθέτοντας ότι η κατάσταση μερικών από τους τραυματίες παραμένει κρίσιμη.

Τα επεισόδια αυτά σημειώνονται έπειτα από πρόσφατα περιστατικά με πυροβολισμούς που στοίχισαν τη ζωή σε 10 ανθρώπους σε ένα παντοπωλείο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης· σε 21 ανθρώπους σε δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας· και σε τέσσερις ανθρώπους σε ιατρικό κτίριο στην Τάλσα της Οκλαχόμα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δέχεται πιέσεις για να λάβει αυστηρότερα μέτρα με στόχο να περιοριστεί η ένοπλη βία στη χώρα.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ τουλάχιστον 240 επεισόδια με πυροβολισμούς εναντίον πλήθους (mass shootings), σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική ερευνητική οργάνωση Gun Violence Archive. Ως mass shottings η οργάνωση καταγράφει περιστατικά στα οποία πυροβολούνται τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εξαιρουμένου του δράστη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 10