ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν πρότεινε την Σαμάνθα Πάουερ για την ηγεσία της Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη

Φωτογραφία Reuters

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρότεινε τη Σαμάνθα Πάουερ, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ως επικεφαλής της Υπηρεσίας των ΗΠΑ για Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), παραθέτοντας τη βαθιά εμπειρία της στην αντιμετώπιση κρίσεων σε όλο τον κόσμο.

«Η Πάουερ θα κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και θα εργαστεί από κοινού με τους εταίρους μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας — περιλαμβανομένης της COVID-19, της κλιματικής αλλαγής, της παγκόσμιας φτώχειας και της δημοκρατικής οπισθοχώρησης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το επιτελείο μετάβασης του Τζο Μπάιντεν.

«Δημόσια λειτουργός και διπλωμάτης που έχει δοκιμαστεί στις κρίσεις, η πρέσβειρα Πάουερ υπήρξε ηγέτης στην κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την επίλυση μακρόχρονων διενέξεων, την απόκριση σε ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ενίσχυση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του επιτελείου μετάβασης του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Η επί μακρόν συνήγορος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα και αντιπρόεδρος ο Τζο Μπάίντεν από το 2013 έως το 2020.

Η Πάουερ, 50 ετών, υπήρξε επίσης μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκοί Οίκου επί προεδρίας Ομπάμα από το 2009 έως το 2013. Πρώην δημοσιογράφος, βραβεύθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ για το βιβλίο της “A Problem from Hell”, μια μελέτη για την αποτυχία των ΗΠΑ να αποτρέψουν τη γενοκτονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Ισπανία: Παραιτήθηκε ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας γιατί εμβολιάστηκε πριν την ώρα του

Ισπανία: Παραιτήθηκε ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας γιατί εμβολιάστηκε πριν την ώρα του

Ο ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας στην ισπανική περιφέρεια Μούρθια, υπέβαλε  την παραίτησή του αφού παραδέχθηκε ότι εμβολιάστηκε κατά του νέου κορονοϊού, αν και δεν ανήκε ... Διαβάστε περισσότερα
Οι επίσημοι λογαριασμοί της αμερικανικής προεδρίας στο twitter παραδόθηκαν στην νέα κυβέρνηση Μπάιντεν

Οι επίσημοι λογαριασμοί της αμερικανικής προεδρίας στο twitter παραδόθηκαν στην νέα κυβέρνηση Μπάιντεν

Οι επίσημοι λογαριασμοί στο twitter της αμερικανικής προεδρίας παραδόθηκαν πριν λίγο στην νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ο λογαριασμός @Potus στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πλέον συνοδεύεται με ... Διαβάστε περισσότερα