Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα πετύχει πολύ νωρίτερα τον στόχο του των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται σήμερα να πετύχουν, νωρίτερα κατά έναν και πλέον μήνα, τον στόχο που όρισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών κατά τις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του.

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει σήμερα, 58η ημέρα της προεδρίας του, και σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου θα επικαλεστεί την “πρόοδο” που έχει επιτευχθεί σε σχέση με αυτό τον στόχο.

Ο ρυθμός του εμβολιασμού στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε θεαματικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Επί του παρόντος χορηγούνται 2,4 εκατομμύρια δόσεις ημερησίως κατά μέσο όρο, έναντι λιγότερου του ενός εκατομμυρίου όταν ο Δημοκρατικός πρόεδρος ανέλαβε τα ηνία της χώρας στις 20 Ιανουαρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται ρεαλιστικό να προβλεφθεί ο διπλασιασμός του αρχικού στόχου, δηλαδή 200 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σχεδόν το 30% των Αμερικανών άνω των 18 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση. Το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 65% για τους Αμερικανούς ηλικίας 65 ετών και άνω.

Με την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, ο Τζον Μπάιντεν είδε ορισμένους Ρεπουμπλικάνους να σχολιάζουν σκωπτικά τον στόχο του.

Τρία εμβόλια έχουν εγκριθεί πλέον στις ΗΠΑ: το μονοδοσικό της Johnson & Johnson και αυτά της συμμαχίας Pfizer/BioNTech και της Moderna (δύο δόσεις).

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη κάνει επαρκείς παραγγελίες για να λάβουν αρκετές δόσεις έως τα τέλη Μαΐου για τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων Αμερικανών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν