Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για «μεγάλη ανακοίνωση» στις 15 Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για «μεγάλη ανακοίνωση» στις 15 Νοεμβρίου

«Πρόκειται να κάνω μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα». Αυτό δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (07.11.2022) ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, βρέθηκε στο Οχάιο για να στηρίξει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τη Γερουσία Τζέι Ντι Βανς. Ο πρώην πρόεδρος λοιπόν δήλωσε ότι θα προβεί σε μια «μεγάλη ανακοίνωση» την επόμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας κατά τα φαινόμενα την πολυαναμενόμενη επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για τον Λευκό Οίκο. 

«Χωρίς να θέλω να αποσπάσω την προσοχή από την αυριανή πολύ σημαντική – ακόμα και κρίσιμη – εκλογική αναμέτρηση… πρόκειται να κάνω μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτή τη χρονιά θα πάρουμε πίσω τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Θα πάρουμε πίσω τη Γερουσία. Θα πάρουμε πίσω την Αμερική. Και το πιο σημαντικό, το 2024 θα πάρουμε πίσω τον υπέροχο Λευκό Οίκο μας. Θα τον πάρουμε πίσω», συμπλήρωσε ο πρόσθεσε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο αναφέρουν ότι η εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκδήλωση του Τζέι Ντι Βανς στο Οχάιο, προσέλκυσε την προσοχή γύρω από μια πιθανή δήλωση των σχεδίων του για το 2024. Η προσοχή αυτή σε μεγάλο βαθμό εκτιμάται ότι υποκινείται από τον ίδιο τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος προέτρεψε τους οπαδούς του την Κυριακή να «μείνουν συντονισμένοι» στην εμφάνιση του υποψήφιου γερουσιαστή. Ο «πρωταγωνιστής» όμως της 100λεπτης εκδήλωσης, ο Τζέι Ντι Βανς, εμφανίστηκε – όπως σημειώνει το Bloomberg – μόνο για… λίγο στην σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο, τον προέτρεπαν εδώ και καιρό να αναβάλει οποιαδήποτε ανακοίνωση μέχρι μετά τις εκλογές της Τρίτης, στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν «αέρα νίκης». 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις