Κόσμος

ΗΠΑ: Ο πρέσβης Τζον Σάλιβαν επέστρεψε στη Μόσχα

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ρωσία Τζον Σάλιβαν, δήλωσε σήμερα ότι επέστρεψε στην Μόσχα, από την οποία είχε αποχωρήσει τον περασμένο Απρίλιο λόγω διπλωματικής κρίσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν συναντηθεί στις 16 Ιουνίου στην Γενεύη όπου είχαν συνομιλίες, τις οποίες και οι δύο ηγέτες είχαν χαρακτηρίσει ως ρεαλιστικές, αλλά όχι φιλικές.

«Χαίρομαι που επέστρεψα στην Μόσχα» δήλωσε ο Σάλιβαν. «Προσβλέπω στην συνεργασία με τους συναδέλφους μας στην ρωσική κυβέρνηση για την επίτευξη του στόχου μας, που είναι η αποκατάσταση σταθερών και προβλέψιμων σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας».

Ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι οι δύο χώρες πρέπει να είναι «ανοιχτές και ειλικρινείς», η μια με την άλλη στα θέματα που διαφωνούν.

«Πρέπει να συνεργασθούμε εκεί, όπου συμφωνούν τα αμοιβαία συμφέροντα μας, ενώ εκεί όπου υπάρχουν διαφωνίες, και έχουμε σημαντικές διαφωνίες, έχει σημασία να κάνουμε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο», δήλωσε ο Σάλιβαν στο Interfax.

Ο Σάλιβαν είχε αποχωρήσει από την Μόσχα τον Απρίλιο, δηλώνοντας ότι πηγαίνει στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις, τέσσερις μέρες αφότου το Κρεμλίνο υπαινίχθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, τον ανακάλεσαν εν μέσω της διπλωματικής κρίσης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ρωσία είχε προηγουμένως ανακαλέσει τον δικό της πρέσβη στην Ουάσινγκτον, μετά την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ότι νομίζει ότι ο Πούτιν είναι «φονιάς» και οι δύο χώρες επέβαλλαν κυρώσεις η μία στην άλλη.

Ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ανατόλι Αντόνοφ, επέστρεψε στην Ουάσιγκτον στις αρχές αυτής της εβδομάδας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νιγηρία: Aπήγαγαν πάνω από 300 μαθητές καθολικού σχολείου – Στρατιώτες «χτενίζουν» τα δάση για να τους βρουν
Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απαγωγή στη Νιγηρία σε διάστημα λίγων ημερών - Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με στρατιωτική παρέμβαση για να σταματήσει ο διωγμός των χριστιανών
Σχολείο
Παραιτήθηκε η Τέιλορ Γκριν μετά την κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Σπουδαία είδηση» σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το χρονικό της κόντρας, οι κατηγορίες της βουλευτού προς τον Ντόναλντ Τραμπ και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί του Αμερικανού προέδρου προς την άλλοτε σύμμαχό του
Ματζόρι Τέιλορ Γκριν / Ντόναλντ Τραμπ
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 213
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες