Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΗΠΑ: Οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

ΗΠΑ: Οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε την Πέμπτη τους υπηκόους των ΗΠΑ να «αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ», εξαιτίας της ανάφλεξης της βίας αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους. Προειδοποιεί επίσης τους Αμερικανούς να μην πάνε στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας «της τρομοκρατίας, των ταραχών και της ένοπλης σύρραξης».

Το επίπεδο της προειδοποίησης στους ταξιδιώτες, το οποίο είχε μειωθεί τις αμέσως προηγούμενες εβδομάδες χάρη στη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης, ειδικότερα την πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στο εβραϊκό κράτος, επανήλθε στην τρίτη βαθμίδα της τετράβαθμης κλίμακας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Αποφύγετε να πάτε στο Ισραήλ λόγω της ένοπλης σύρραξης και των ταραχών», αναφέρεται στη νεότερη ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ. 

Η αμερικανική διπλωματία αναφέρεται ακόμη πιο κατηγορηματικά προειδοποιώντας τους Αμερικανούς να μην πάνε στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας «της τρομοκρατίας, των ταραχών και της ένοπλης σύρραξης», ούτε στη Δυτική Όχθη λόγω των υγειονομικών μέτρων. Στην περίπτωση των Παλαιστινιακών Εδαφών, η προειδοποίηση βρίσκεται στην τέταρτη, την υψηλότερη βαθμίδα της κλίμακας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις