Κόσμος

ΗΠΑ: Οδοφράγματα στην Times Square – Είσοδος σε λίγους προσκεκλημένους για την Πρωτοχρονια (pics)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H Times Square έχει συνδεθεί με την Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη φέτος όμως αποκλείστηκε η πρόσβαση στον κοσμο  με οδοφράγματα και μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Θα επιτραπεί η είσοδος μονάχα σε λίγους προσκεκλημένους μεταξύ αυτών εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ και άλλοι από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν   από κοντά την κάθοδο της μπάλας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Όλοι οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τις λιτές εκδηλώσεις, δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν συνήθως τα τετράγωνα γύρω από την Τάιμς Σκουέρ και στέκονται για ώρες στο κρύο, περιμένοντας την κρυστάλλινη μπάλα να κατέβει σιγά σιγά τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου που φεύγει.

A cyclist rides past barriers to prevent people from entering Times Square ahead of New Year's Eve amid the coronavirus disease (COVID-19) pandemic in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., December 31, 2020. REUTERS
 

Η αστυνομία θα επιτρέψει να παραστούν μονάχα λίγες δεκάδες άνθρωποι φέτος, που θα φορούν μάσκα και δεν θα έχουν ενδείξεις πυρετού για να μπορέσουν να μπουν, μεταξύ άλλων τις τραγουδίστριες Τζένιφερ Λόπεζ και Γκλόρια Γκέινορ, η οποία θα τραγουδήσει την επιτυχία “I Will Survive” προς τέρψη λίγων δεκάδων εργαζόμενων της πρώτης γραμμής και των οικογενειών τους.

Οι διοργανωτές προσκάλεσαν έναν υπάλληλο παντοπωλείου, έναν θυρωρό, έναν διανομέα πίτσας και γιατρούς και νοσηλευτές, ανάμεσά τους τη Σάντρα Λίντσεϊ, τη νοσοκόμα που έκανε πρώτη στη χώρα το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού.

Police walk checkpoints to prevent people from entering Times Square ahead of New Year's Eve amid the coronavirus disease (COVID-19) pandemic in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., December 31, 2020. REUTERS
 

«Θα είναι στην πραγματικότητα, αναμφίβολα, η πιο ξεχωριστή, η πιο έντονη, η πιο συγκινητική παραμονή Πρωτοχρονιάς», τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ντε Μπλάζιο, που θα πατήσει το κουμπί για να ξεκινήσει η κάθοδος της κρυστάλλινης μπάλας.

«Το 2021, θα δείξουμε πως είναι να ανακάμπτει κανείς, να επιστρέφει».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χτύπημα σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν, κοντά στην Μπουσέρ όπου βρίσκεται πυρηνικός σταθμός - Προειδοποίηση Αραγτσί για νέα «στρατιωτική επιχείρηση»
Δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πόλη Μπουσέρ και την κοντινή πόλη Τσογκαντάκ στο νότιο Ιράν, τρεις στην πόλη Κοναράκ, καθώς και στην πόλη-λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς
Ιράν
Εικόνες καταστροφής από το σπίτι του Χαμενεΐ μετά τις φονικές επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ - Θρήνος στην κηδεία του πρώην Ιρανού ηγέτη
Η ταφή στην πατρίδα του Χαμενεΐ έρχεται μετά από μια εβδομάδα συγκεντρώσεων και τελετών πένθους για τον δολοφονημένο ηγέτη που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν
Πενθούντες συγκεντρώνονται την ημέρα της ταφής του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στο Μασχάντ
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office 5