Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Οι αφανείς ήρωες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας – Η σωτηρία ενός 64χρονου από την Σα’Κίρα Ότρι

ΗΠΑ: Οι αφανείς ήρωες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας – Η σωτηρία ενός 64χρονου από την Σα’Κίρα Ότρι

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε τις ΗΠΑ και έβαλε τη χώρα στην κατάψυξη, έφερε στην επιφάνεια τις πράξεις πολλών αφανών ηρώων, που έσωσαν συνανθρώπους τους από το θάνατο και μια απ’ αυτούς είναι η Σα’Κίρα Ότρι. Η Αμερικανίδα έσωσε έναν 64χρονο στο Μπάφαλο από τον θάνατο σε μια από τις ιστορίες που έχει συγκινήσει αυτές τις μέρες τις ΗΠΑ.

Η Σα΄Κίρα Ότρι έχει γίνει ένας από τους αφανείς ήρωες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που χτύπησε και χτυπάει ακόμα με σφοδρότητα τις ΗΠΑ. Η Αμερικανίδα άκουσε φωνές στο δρόμο την παραμονή των Χριστουγέννων. Κατάλαβε ότι ήταν μια ανδρική φωνή. Ήταν κάποιος που είχε αποκλειστεί στο χιόνι στην πόλη Μπάφαλο των ΗΠΑ, που βίωσε το πιο σκληρό πρόσωπο της κακοκαιρίας.

Η Σα΄Κίρα δεν δίστασε καθόλου παρά το ότι η σφοδρή κακοκαιρία που σάρωσε τις ΗΠΑ ήταν στα μεγάλα ντουζένια της. Εντόπισε τον άνδρα, πήγε κοντά του και τον βοήθησε να περπατήσει και να πάει ως το σπίτι της. Ο άνδρας είχε κινητικά προβλήματα από κάποια αναπηρία. Αν η Αμερικανίδα δεν τον έβρισκε, ίσως να ήταν νεκρός τώρα.

Η Αμερικανίδα πήρε τον 64χρονο Τζόι στο σπίτι της. Η Αμερικανίδα μητέρα τριών παιδιών, τάισε τον άνδρα, τον καθάρισε, του έπλυνε τα ρούχα, του έδωσε ζεστές κουβέρτες και έκανε ό,τι μπορούσε για να τον κάνει να βολευτεί μέχρι να βρει βοήθεια.

Ο Τζόι χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. Η Αμερικανίδα όμως, δεν μπορούσε να τον πάει στο νοσοκομείο. Η χιονοθύελλα που σάρωνε τις ΗΠΑ είχε μετατρέψει σε… Ανταρκτική το Μπάφαλο. Η Σα΄Κίρα άρχισε να κάνει live στο Facebook. Ζητούσε βοήθεια από τους συνανθρώπους της και τις αρχές. Ζητούσε να έρθουν στο σπίτι της και να βοηθήσουν στη μεταφορά του Τζόι στο νοσοκομείο.

«Πρέπει να έρθετε να τον βοηθήσετε»!

Οι εκκλήσεις της ήταν δραματικές. «Πρέπει να έρθετε να τον πάρετε. Δεν με νοιάζει ποιος θα έρθει να τον πάρει, αλλά θα πρέπει όλοι να ζητήσετε βοήθεια και να έρθετε… Δεν είναι μια κατάσταση που μπορώ να διαχειριστώ πια»!

Η Αμερικανίδα έλεγε ότι η κοινότητα έπρεπε να συσπειρωθεί και παρά τις καιρικές συνθήκες έπρεπε να πάει εκεί και να βοηθήσει.

 

«Χρειάζομαι περίπου 10 άτομα που μπορούν να τον μεταφέρουν… Πρέπει να το καταλάβουμε ως κοινότητα. Δεν μπορώ να κάνω άλλο. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτόν τον άνθρωπο, για να μην χάσει τη ζωή του στο σπίτι μου. Έχω κάνει ό,τι μπορώ. Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια», ανέφερε η Αμερικανίδα στο Facebook.

 

Η σωτηρία ήρθε τελικά

Η Σα΄Κίρα συνέχισε να εκλιπαρεί τα μέλη της κοινότητας να μοιραστούν την έκκλησή της και να βοηθήσουν τον άνδρα να λάβει ιατρική φροντίδα, και τελικά αυτό συνέβη. Λίγο μετά η βοήθεια ήρθε. Μέλη της κοινότητας… όργωσαν το χιόνι με ένα φορτηγό και έφτασαν στο σημείο. Αμέσως μετέφεραν τον Τζόι στο νοσοκομείο.

Στο πλευρό του ήταν και η Σακίρα. Και τελικά η ηρωική πράξη της απέδωσε καρπούς, καθώς ο 64χρονος σώθηκε.
Η Σα΄Κίρα Ότρι εξήγησε ότι δεν θα μπορούσε να αφήσει τον Τζόι αβοήθητο. «Η οικογένειά μου πάντα με δίδασκε να έχω συμπόνια και αυτό έκανα. Έπρεπε απλώς να κάνω ό,τι μπορούσα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις