Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ουκρανοί στρατιωτικοί θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται σύντομα στα συστήματα Patriot

ΗΠΑ: Ουκρανοί στρατιωτικοί θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται σύντομα στα συστήματα Patriot

Ουκρανοί στρατιωτικοί αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα την εκπαίδευση τους στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot σε στρατιωτική βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών στα Patriot θα γίνει στο Φορτ Σιλ στην Οκλαχόμα.

Υπενθυμίζεται πως κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθεί στο νέο «πακέτο» στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία μία συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Ακολούθησε η δέσμευση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς – μετά από επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν – να στείλει και η Γερμανία άλλη μία συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος στην Ουκρανία.

Ουκρανοί στρατιωτικοί είχαν προηγουμένως λάβει κάποια εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, που συμπεριλάμβανε και την εκπαίδευση στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις