Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΗΠΑ: Όχι της Βουλής στο 1ο νομοσχέδιο Τραμπ που επιμένει στη μηδενική ανοχή στους μετανάστες

ΗΠΑ: Όχι της Βουλής στο 1ο νομοσχέδιο Τραμπ που επιμένει στη μηδενική ανοχή στους μετανάστες
φωτογραφία Reuters

Καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των Αμερικανών βουλευτών το ένα από τα δύο νομοσχέδια Τραμπ για το μεταναστευτικό. Αναβλήθηκε για αύριο η ψηφοφορία για το δεύτερο. Δεν αλλάζω τη στάση μου, επιμένει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε απόψε το ένα από τα δύο νομοσχέδια που προωθούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι και στόχευε στη δραστική μείωση στις χορηγήσεις βίζας για νόμιμη μετανάστευση στις ΗΠΑ. Επίσης προέβλεπε την προσωρινή προστασία από την απέλαση, των νέων που είχαν μπει παράνομα στη χώρα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι.

Το νομοσχέδιο αυτό απορρίφθηκε με ψήφους 193 υπέρ έναντι 231 κατά, καθώς το καταψήφισαν οι Δημοκρατικοί αλλά και μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών.

Η αμερικανική Βουλή επρόκειτο να εξετάσει και να ψηφίσει απόψε και ένα δεύτερο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, που είναι πιθανόν ότι θα έβρισκε μεγαλύτερη στήριξη μεταξύ των Ρεπουμπλικανών που διαθέτουν την πλειοψηφία στο Σώμα. Ωστόσο, οι επικεφαλής του κόμματος ανέβαλαν την ψηφοφορία μέχρι αύριο Παρασκευή.

πηγή Reuters

Τραμπ: Ούτε ένας μετανάστης στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει τη σκληρή πολιτική της για να αποτρέψει την είσοδο εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ασκούνται διώξεις στις οικογένειες των παράτυπων μεταναστών που περνούν τα σύνορα με το Μεξικό.

“Πρέπει να έχουμε μια πολύ σκληρή πολιτική. Διαφορετικά, εκατομμύρια κι εκατομμύρια θα εισρεύσουν στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε επιλογή”, είπε ο Αμερικανός ηγέτης.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει την άσκηση ποινικών διώξεων στους γονείς που περνούν τα σύνορα έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, μέχρις ότου οι υπηρεσίες μετανάστευσης να αποκτήσουν τους πόρους ώστε να μπορούν να κρατούν τις οικογένειες μαζί.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Σάρα Άισγκαρ Φλόρες, είπε στο Reuters ότι το δημοσίευμα αυτό είναι ανακριβές και ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην “πολιτική μηδενικής ανοχής”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις