Κόσμος

ΗΠΑ: Πανηγυρίζει ο Τραμπ για την αύξηση της απασχόλησης τον Ιούνιο- «Η οικονομία μας βρυχάται»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την ιστορική αύξηση της απασχόλησης τον Ιούνιο στη χώρα.

Ο Τραμπ χαιρέτισε τα «εντυπωσιακά» στοιχεία, καθώς μόνο τον Ιούνιο δημιουργήθηκαν 4,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ για διάστημα ενός μήνα.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις αποδεικνύουν ότι η οικονομία μας βρυχάται (…) Αυτοί είναι ιστορικοί αριθμοί», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ο οποίος έχει αναγάγει την οικονομία σε βασικό άξονα της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ παραχώρησε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο με αφορμή τα πολύ θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την οικονομία. «Θα έχουμε ένα θαυμάσιο τρίτο τρίμηνο. Το καλό είναι ότι τα στοιχεία θα ανακοινωθούν ακριβώς πριν από τις εκλογές, επομένως ο κόσμος θα μπορέσει να τα δει», πρόσθεσε.

Click4more: ΗΠΑ: 4,8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία

Το ποσοστό ανεργίας έπεσε τον Ιούνιο στο 11,1%, από 13,35 τον Μάιο. Συνολικά τον Ιούνιο 17,8 εκατομμύρια άνθρωποι παρέμεναν άνεργοι, δηλαδή 12 εκατομμύρια περισσότεροι σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, προτού να ξεσπάσει η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo