Κόσμος

ΗΠΑ: Πάνω από τους μισούς Ρεπουμπλικανούς πιστεύουν ακόμα ότι ο Τραμπ νίκησε στις εκλογές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές  στις ΗΠΑ και να αποδίδει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν σε εκλογική νοθεία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των του Reuters.

Η σφυγμομέτρηση αυτή, η οποία έγινε από τις 17 ως τις 19 Μαΐου σε εθνικό επίπεδο, έδειξε ότι το 53% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ, ο υποψήφιος του κόμματός τους στις προεδρικές, είναι ο “πραγματικός πρόεδρος” τώρα, σε σύγκριση με ένα 3% των Δημοκρατικών και ένα 25% όλων των Αμερικανών.

Περίπου το ένα τέταρτο των ενηλίκων πιστεύει ότι οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμαυρώθηκαν από νοθεία, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 56% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Τα στοιχεία είναι περίπου τα ίδια με αυτά δημοσκόπησης που είχε γίνει από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου, η οποία είχε δείξει ότι το 28% όλων των Αμερικανών και το 59% των Ρεπουμπλικανών το πιστεύει αυτό.

Δεκάδες απορρίψεις των προσφυγών του Τραμπ

Ο Μπάιντεν,κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ με διαφορά 7 εκατομμυρίων ψήφων. Δεκάδες δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγές του Τραμπ κατά των αποτελεσμάτων, αλλά ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και οι υποστηρικτές του επιμένουν να προωθούν αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας σε συντηρητικά ειδησεογραφικά μέσα.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει επίσης ότι το 61% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι “έκλεψαν” τις εκλογές από τον Τραμπ. Επίσης μόνον περίπου 29% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να μοιραστεί κάποιο μερίδιο της ευθύνης για τις φονικές ταραχές από υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Ωστόσο το 67% όλων των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους εκλογικούς αξιωματούχους στην πόλη του ότι κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 58% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Οι δημοσκοπήσεις του Νοεμβρίου και του Μαΐου έγιναν και οι δύο διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοσκόπηση του Μαΐου έγινε σε δείγμα 2.007 ενηλίκων, μεταξύ των οποίων 909 Δημοκρατικοί και 754 Ρεπουμπλικανοί. Το περιθώριο αξιοπιστίας της δημοσκόπησης αυτής, ένα μέτρο υπολογισμού της ακρίβειάς της, είναι περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες.α

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στην Ελβετία για το τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας ότι το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει όσο δεν γίνεται σεβαστή η εκεχειρία στον Λίβανο
Συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν
«Ώρα μηδέν» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν ξεκινούν τις συνομιλίες στην Ελβετία με φόντο τις συγκρούσεις στον Λίβανο
Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τον πόλεμο στον Λίβανο, παρά την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - «Διπλωματικό θρίλερ» στα Στενά του Ορμούζ λίγο πριν την τελευταία συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν
Τζέι Ντι Βανς