Κόσμος

ΗΠΑ: Παράνομη η απόλυση εργαζομένου λόγω ομοφυλοφιλίας με απόφαση δικαστηρίου

Μια τεράστια ήττα υπέστη η κυβέρνηση Τραμπ με τη βούλα μάλιστα και δικαστηρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ χάρισε μια νίκη σήμερα στις σεξουαλικές μειονότητες εκτιμώντας ότι αυτές προστατεύονται από τους μηχανισμούς κατά των διακρίσεων στην εργασία, σε αντίθεση με τη θέση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα αυτό.

“Σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει κάποιον μόνο για μόνο γιατί είναι ομοφυλόφιλος ή τρανς, η απόφαση είναι σαφής”, ο νόμος “το απαγορεύει”, έκρινε το Δικαστήριο σε απόφαση που έλαβε μια πλειοψηφία έξι δικαστών στους εννέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα