Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Πέθανε ο γιατρός που έβγαλε κατά παραγγελία «υγιέστατο» τον Τραμπ

Τραμπ

Ο πρώην προσωπικός γιατρός του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος του είχε «υπαγορεύσει» μια γνωμάτευση που πιστοποιούσε την «εξαιρετική υγεία» του, πέθανε στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με ένα αγγελτήριο θανάτου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times.

Ο Χάρολντ Μπορνστάιν πέθανε στις 8 Ιανουαρίου, σε ηλικία 73 ετών.

Το αγγελτήριο, που δεν διευκρινίζει τα αίτια του θανάτου, αναφέρεται στη μακρά καριέρα του Νεοϋορκέζου γιατρού, ο πατέρας του οποίου ήταν επίσης γιατρός, χωρίς να αναφέρει καθόλου τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το όνομα του Δρ Μπορνστάιν συνδέθηκε με εκείνο του Τραμπ για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015, όταν ο μεγιστάνας ήταν ακόμη υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο. Τότε, είχε δημοσιοποιήσει μια σύντομη γνωμάτευση, στην οποία ο γιατρός που τον παρακολουθούσε από το 1980 ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν «εξαιρετική».

«Αν εκλεγεί, μπορώ να δηλώσω ότι αναμφίβολα ο κ. Τραμπ θα είναι το πρόσωπο με την καλύτερη υγεία που έχει εκλεγεί ποτέ στην προεδρία», ανέφερε αυτή η γνωμάτευση, χωρίς να εξηγεί το γιατί.

Τον Μάιο του 2018 ο Μπορνστάιν, που ήταν γαστρεντερολόγος και το ιατρείο του βρισκόταν στην Παρκ Άβενιου, κοντά στο Σέντραλ Παρκ, υποστήριξε ότι ο Τραμπ του υπαγόρευσε αυτό το κείμενο, το οποίο γράφτηκε βιαστικά, ενώ ένα αυτοκίνητο τον περίμενε για να φύγει.

Η αποκάλυψη για τον Τραμπ που έθεσε τον γιατρό εκτός Λευκού Οίκου

Ο εκκεντρικός γιατρός, πατέρας πέντε παιδιών, ήλπιζε για κάποιο διάστημα ότι θα ακολουθούσε τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Όμως γκρέμισε μόνος του κάθε πιθανότητα, όταν αποκάλυψε στην εφημερίδα New York Times ότι ο Τραμπ έπαιρνε φάρμακα για τη φαλάκρα.

Όπως έλεγε, μετά από αυτό, τρεις συνεργάτες του δισεκατομμυριούχου πήγαν στο ιατρείο του, τον Φεβρουάριο του 2017 και πήραν όλους τους φακέλους που αφορούσαν τον Τραμπ. «Έμειναν 25-30 λεπτά. Ήταν πραγματικό χάος», είχε πει τότε, λέγοντας ότι «αισθάνθηκε φόβο και θλίψη».

Το αγγελτήριο αναφέρει ότι η κηδεία του γιατρού θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω της πανδημίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις