Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: Πολύνεκρη η επίθεση ενόπλου σε κλαμπ του Λος Άντζελες

ΗΠΑ: Πολύνεκρη η επίθεση ενόπλου σε κλαμπ του Λος Άντζελες

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς ενόπλου στο Μοντερέι Παρκ στο Λος Άντζελες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press. 

Το νέο αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς έγινε το βράδυ του Σαββάτου και στόχος του ενόπλου ήταν ένα νυχτερινό κέντρο στο Μοντερέι Παρκ στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

«Ο ύποπτος διέφυγε και παραμένει ασύλληπτος», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Μόντερεϊ Παρκ, κοντά στο Λος Άντζελες, ο Άντριου Μέγιερ, αξιωματούχος στο γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες.

«Οι ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών του Γραφείου του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες έχουν σπεύσει να βοηθήσουν την Αστυνομική Διεύθυνση του Μόντερεϊ Παρκ σε μια έρευνα για θανάτους από πυροβολισμούς», αναφέρεται σε σύντομη δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Σερίφη, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους δέκα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, στόχος του ενόπλου ήταν ένα νυχτερινό κέντρο στη λεωφόρο Garvey. Ιδιοκτήτης εστιατορίου στην περιοχή περιέγραψε στην εφημερίδα, πως τρεις άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο στο εστιατόριό του τού είπαν ότι στην περιοχή βρίσκεται ένας άνδρας που φέρει πολυβόλο.

Ο Σέουνγκ Γουόν Τσόι είπε στην εφημερίδα πως πιστεύει ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν σε κλαμπ. 

Σημειώνεται πως πλήθος κόσμου βρισκόταν στην περιοχή, καθώς υπήρχαν εκδηλώσεις στο πλαίσιο ενός μεγάλου φεστιβάλ για το κινεζικό Νέο Έτος.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τραυματίες σε φορεία να μεταφέρονται από τραυματιοφορείς σε ασθενοφόρα. Γύρω από το σημείο των πυροβολισμών η αστυνομία φρουρεί δρόμους που έχει αποκλείσει, όπως φαίνεται στα βίντεο.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως το φεστιβάλ είχε τελειώσει, ωστόσο αρκετοί βρίσκονταν ακόμα στην περιοχή. 

https://twitter.com/RealMiBaWi/status/1617086859028434946?s=20&t=UCkWSiI1Ub1eZwS5HK4o7w

Ο ένοπλος εικάζεται ότι έφερε πολυβόλο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες γύρω από το νέο αιματηρό περιστατικό.

«Η καρδιά μας πηγαίνει σ’ αυτούς που έχασαν αγαπημένους απόψε στη γειτονική μας πόλη, το Μόντερεϊ Πάρκ, από πυρά εναντίον του πλήθους», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter o δημοτικός αξιωματούχος του Λος Άντζελες Κένεθ Μεχία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις