Κόσμος

ΗΠΑ: Πρώτη ομοσπονδιακή εκτέλεση στην Ιντιάνα τα τελευταία 17 χρόνια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας λευκός, υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τριπλή δολοφονία εκτελέστηκε σήμερα, στην πρώτη ομοσπονδιακή εκτέλεση που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 17 χρόνια στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Ντάνιελ Λι πέθανε στις 08.07 τοπική ώρα (15.07 ώρα Ελλάδος) με θανατηφόρα ένεση στη φυλακή του Τερ Οτ στην Ιντιάνα, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

“Σκοτώνετε έναν αθώο άνθρωπο” δήλωσε ο καταδικασθείς πριν πεθάνει, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Indianapolis Star που ήταν παρών στην εκτέλεση.

Η εκτέλεση στις ΗΠΑ

Ο θανατοποινίτης είχε κριθεί ένοχος το 1999 για τον φόνο ενός ζευγαριού και της 8χρονης κόρης του στο Άρκανσο κατά τη διάρκεια ληστείας που είχε στόχο τη χρηματοδότηση ρατσιστικής οργάνωσης.

Ο Ντάνιελ Λι, 47 ετών, επρόκειτο να εκτελεστεί χθες, Δευτέρα, αλλά δικαστικές προσφυγές της τελευταίες στιγμής καθυστέρησαν τη διαδικασία.

Τη νύχτα, το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως στις ομοσπονδιακές αρχές γι αυτή την εκτέλεση, την πρώτη από το 2003 υπό την προτροπή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ που ζητεί να ενισχυθεί η επιβολή και η εφαρμογή της εσχάτης των ποινών.

Δύο ακόμη ομοσπονδιακές εκτελέσεις έχουν προγραμματιστεί γι αυτή την εβδομάδα και μια τέταρτη στο τέλος του Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βομβιστική επίθεση στο Μονακό: Χαροπαλεύει o Ουκρανός ολιγάρχης, ακρωτηριάστηκε η σύζυγός του, τραυματίας ο 13χρονος γιος τους
Η οικογένεια τραυματίστηκε την ώρα που έμπαινε στην πολυκατοικία - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, πιστεύεται ότι έχει διαφύγει στη Γαλλία - Συγκλονισμένη η χώρα
Αστυνομία στο Μονακό
Πάνω από 58.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές ή κατέρρευσαν από τον σεισμό στη Βενεζουέλα - Οι διασώσεις μωρών που δίνουν ελπίδα και οι τετράποδοι ήρωες
Όσο βέβαια οι μέρες περνούν τόσο σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες, όμως μικρά θαύματα κάτω από τα χαλάσματα των σεισμών συνεχίζουν να γίνονται - Έφτασαν τους 1.719 οι νεκροί
Σεισμός στη Βενεζουέλα