Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί μέσα σε εκκλησία στο Χιούστον – Νεκρή η δράστης

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί μέσα σε εκκλησία στο Χιούστον – Νεκρή η δράστης
Reuters

Πυροβολισμοί έπεσαν στην εκκλησία του Lakewood στο Χιούστον των ΗΠΑ. Ένας άνδρας γύρω στα 50 και ένα αγόρι 5 ετών τραυματίστηκαν, ενώ η γυναίκα δράστης έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το foxnews.com, η αστυνομία του Χιούστον έλαβε κατεπείγουσα κλήση για πυροβολισμούς στην εκκλησία του Lakewood.

Ο αστυφύλακας Άλαν Ρόζεν της κομητείας Χάρις είπε πως μία νεαρή γυναίκα ένοπλος είναι πλέον νεκρή και ότι ένα αγόρι περίπου 5 ετών που είχε μαζί της, αλλά και ένας άνδρας γύρω στα 50, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τη δράστη φέρεται να πυροβόλησαν, σκοτώνοντάς την, δύο εκτός υπηρεσίας αστυνομικοί, που ήταν στην εκκλησία.

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Κυριακής (11.02.2024), ώρα Ελλάδας, λίγο πριν αρχίσει η ισπανόφωνη εκκλησιαστική λειτουργία.

«Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή και χρησιμοποιήστε εναλλακτικές διαδρομές», έγραψε στο Χ (πρώην Twitter), η αστυνομία του Χιούστον.

Η εκκλησία επιβεβαίωσε στην πλατφόρμα X ότι υπήρξε πυροβολισμός και ζήτησε από τους χρήστες «να προσευχηθούν για το Lakewood και την κοινότητά μας».

Σε δελτίο τύπου, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγικό».

«Οι καρδιές μας είναι με εκείνους που επηρεάστηκαν από τον σημερινό τραγικό πυροβολισμό και με ολόκληρη την κοινότητα της εκκλησίας Lakewood στο Χιούστον», είπε ο Άμποτ. «Οι τόποι λατρείας είναι ιεροί», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις