Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Σάντερς και Κρουζ κατατρόπωσαν Κλίντον και Τραμπ στο Γουισκόνσιν

ΗΠΑ: Σάντερς και Κρουζ κατατρόπωσαν Κλίντον και Τραμπ στο Γουισκόνσιν

Ο Τεντ Κρουζ για τους Ρεπουμπλικάνους και ο Μπέρνι Σάντερς για τους Δημοκρατικούς ήταν οι μεγάλοι νικητές των προκριματικών στο Ουισκόνσιν στη μάχη για το χρίσμα των δυο κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, η νίκη του Κρουζ επί του Ντόναλντ Τραμπ ήταν σημαντικό πλήγμα για τον μεγιστάνα του real estate. Η νίκη αυτή, προσδίδει θετική δυναμική στην προσπάθεια του γερουσιαστή από το Τέξας, αλλά και ηγετικών κύκλων των Ρεπουμπλικάνων, που έχουν δραστηριοποιηθεί προκειμένου ν’ ανακόψουν την πορεία του Τραμπ προς την τελική επιλογή του, για το προεδρικό χρίσμα.

Στην περίπτωση που κανένας από τους δύο υποψηφίους δε συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των εκλεκτόρων, το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο είναι πιθανό να διεξαχθεί υπό τις συνθήκες επιλογής νέου υποψηφίου, σε μία κατάσταση που περιγράφεται ως “contested convetion”.

Στους Δημοκρατικούς, ο σοσιαλδημοκράτης Μπέρνι Σάντερς επικράτησε, καταγράφοντας σημαντική νίκη έναντι της Χίλαρι Κλίντον, προσθέτοντας επίσης, θετική πολιτική δυναμική στην προεκλογική του εκστρατεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε