Κόσμος

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα τα βίντεο των 8 αστυνομικών που πυροβόλησαν δεκάδες φορές σκοτώνοντας 25χρονο Αφροαμερικανό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι 8 αστυνομικοί εμπλέκονταν στους πυροβολισμούς από τους οποίους σκοτώθηκε ένας άοπλος νεαρός Αφροαμερικανός, το πτώμα του οποίου έφερε 60 τραύματα από σφαίρες.

Ο Τζέιλαντ Γουόκερ, 25 ετών, καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς όταν επιχείρησε να διαφύγει από τροχονομικό έλεγχο, την περασμένη εβδομάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αστυνομία του Άκρον, στο Οχάιο, έδειξε πολλά βίντεο, ένα εκ των οποίων λέει ότι δείχνει έναν πυροβολισμό προερχόμενο από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος.

Έπειτα από καταδίωξη αρκετών λεπτών, ο Γουόκερ πήδηξε έξω από το αυτοκίνητό του και έτρεξε να φύγει πεζός. Οι αστυνομικοί λένε ότι φαίνεται σαν να στρέφεται προς αυτούς που εκείνη τη στιγμή τον καταδίωκαν. Αργότερα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα όπλο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γουόκερ, ο Μπόμπι Ντιτσέλο, είπε στους δημοσιογράφους ότι «τον ανησυχεί πολύ» ο ισχυρισμός των αστυνομικών ότι ο Γουόκερ πυροβόλησε εναντίον τους από το αυτοκίνητό του. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον βίαιο θάνατο του 25χρονου. «Θέλουν να τον μετατρέψουν σε μασκοφόρο, οπλισμένο τέρας. Και σας ρωτώ, ενώ τρέχει να φύγει, ποιο είναι το λογικό; Να τον πυροβολήσεις και να τον σκοτώσεις; Όχι, αυτό δεν είναι λογικό».

Ο Ντιτσέλο κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά για τον θάνατο του Γουόκερ, τονίζοντας ότι η επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρξουν βίαια επεισόδια.

Το απόγευμα του Σαββάτου, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο του Άκρον κρατώντας σημαίες του κινήματος Black Lives Matter και φωνάζοντας «Δικαιοσύνη για τον Τζέιλαντ».

OHIO POLICE

Δεν είναι σαφές πόσες σφαίρες χτύπησαν τον Γουόκερ, όμως τα βίντεο από τις κάμερες που έφεραν επάνω τους οι αστυνομικοί τους δείχνουν να τον πυροβολούν δεκάδες φορές.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Στίβεν Μάιλετ, ο ιατροδικαστής ακόμη προσπαθεί να καθορίσει πόσα από τα 60 τραύματα ήταν «εισόδου» των σφαιρών και πόσα «εξόδου». Σύμφωνα με τον Μάιλετ, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον Γουόκερ, αφού τον πυροβόλησαν, όμως ήταν ήδη νεκρός.

Οι οκτώ αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διοικητική άδεια μετ’ αποδοχών. Υποστηρίζουν ότι νόμιζαν πως θα τους πυροβολούσε όταν βγήκε από το αυτοκίνητό του και αντέδρασαν θεωρώντας τον πιθανή απειλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η μεταναστευτική κρίση στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Η Ελλάδα στις 22 χώρες που πιέζουν την Ισπανία για αυστηρότερα μέτρα – Ο Σάντσεθ εν μέσω αντιδράσεων ανέβασε summer playlist
Η έκρυθμη κατάσταση στον ισπανικό θύλακα ανοίγει μέτωπο στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 22 ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς ελέγχων στη Σένγκεν - Για «εγωιστική» και «παράνομη» στάση κάνει λόγο ο Πέδρο Σάντσεθ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα
Ο Τραμπ απειλεί ξανά με «πολύ δυνατά πλήγματα» στο Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές
«Θα τους χτυπήσουμε πολύ δυνατά και, κάποια στιγμή θα πουν "δεν μπορούμε άλλο"», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ - Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από βλήμα στα ανοικτά του Ομάν
Ντόναλντ Τραμπ