Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Βραζιλιάνος δραπέτης Ντανέλο Καβαλκάντε

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Βραζιλιάνος δραπέτης Ντανέλο Καβαλκάντε

Μετά από ανθρωποκυνηγητό 13 ημερών συνελήφθη στις ΗΠΑ ο 34χρονος επικίνδυνος Βραζιλιάνος δραπέτης Ντανέλο Καβαλκάντε που φερόταν ότι ήταν οπλισμένος.

Ο Καβαλκάντε δραπέτευσε στις 31 Αυγούστου από φυλακή της κομητείας Τσέστερ στην Πενσιλβάνια, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο της πρώην φίλης του τον Απρίλιο του 2021.

Η φυλακή αυτή βρίσκεται περίπου 40 λεπτά νότια της περιοχής όπου επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες.

Ο Καβαλκάντε εισέβαλε τη Δευτέρα το βράδυ σε σπίτι στο Σάουθ Κόβεντρι, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας, από όπου άρπαξε “τουφέκι το οποίο βρισκόταν σε γκαράζ”, δήλωσε ο Τζορτζ Μπίβενς της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πυροβόλησε εναντίον του δραπέτη χωρίς να τον τραυματίσει την ώρα που διέφευγε.

Την Κυριακή δόθηκαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του Καβαλκάντε από το προηγούμενο βράδυ, στις οποίες εμφανίζονταν καλοξυρισμένος, προφανώς σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εμφάνισή του καθώς στις πρώτες φωτογραφίες εμφανιζόταν με μαύρη γενειάδα.

Ο Καβαλκάντε είχε επίσης καταφέρει να κλέψει ένα λευκό φορτηγάκι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την Κυριακή, πιθανόν επειδή τελείωσε η βενζίνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αναζήτησε βοήθεια από δύο γνωστούς του, οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρχές. Η αδελφή του, που διέμενε παράτυπα στις ΗΠΑ, έχει συλληφθεί.

Η μητέρα του, που ζει σε επαρχιακή περιοχή της Βραζιλίας, δήλωσε στους New York Times ότι δεν την εκπλήσσει η ικανότητα του γιου της να διαφεύγει από τις αρχές των ΗΠΑ, διότι είχε ήδη καταφέρει να πράξει το ίδιο στη χώρα του, όπου κατηγορείται ότι δολοφόνησε έναν άνδρα.

Η Ιρασέμα Καβαλκάντε δήλωσε επίσης στη συνέντευξή της ότι δεν θα ήθελε να δει τον γιο της να πεθαίνει σε μια αμερικανική φυλακή και εκτίμησε ότι θα ήταν καλύτερα “να πεθάνει σύντομα” αντί “να πάει κάπου όπου θα υποφέρει και θα πεθάνει”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις