Κόσμος

ΗΠΑ: Συνελήφθη βαριά οπλισμένος άνδρας σε σημείο ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανδρας βαριά οπλισμένος συνελήφθη στη Ουάσιγκτον καθώς προσπαθούσε να περάσει ένα από τα πολλά σημεία ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο, όπου ο Τζο Μπάιντεν θα ορκισθεί ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Ουέσλι Αλεν Μπίλερ, από την Βιρτζίνια, παρουσιάσθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε σημείο ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο, αναφέρεται σε έκθεση της αστυνομίας που επιβεβαιώνει πληροφορία του CNN.

Η αστυνομία βρήκε στην κατοχή του ένα περίστροφο και περισσότερες από 500 σφαίρες.

Επειτα από την επίθεση κατά του Καπιτωλίου από οπαδούς του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου, η Ουάσινγκτον έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο με τσιμεντένια μπλοκ και αγκαθωτά σύρματα, καθώς οι αρχές φοβούνται για την εκδήλωση νέων ταραχών στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Υπό κανονικές συνθήκες, η τελετή της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι ευκαιρία για εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς από τις τέσσερις γωνίες της Αμερικής να συρρεύσουν στην Ουάσινγκτον για να παρευρεθούν στην τελετή.

Ομως, φέτος η γιορτή θα είναι διαφορετική: το National Mall, το Εθνικό Πάρκο της Ουάσινγκτον, στα πόδια του Καπιτωλίου, θα είναι κλειστό. Μόνο τα άτομα που θα έχουν ειδική διαπίστευση θα έχουν την άδεια να εισχωρήσουν στην ζώνη αυτή όπου έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες στρατιώτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Τραμπ κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά: Στο 50% οι δασμοί σε αυτοκίνητα και χάλυβα από 1η Ιανουαρίου 2027
«Κατασκευάστε στις ΗΠΑ και οι δασμοί είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ. Ο Καναδάς δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον σαν Πολιτεία!» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση στο Truth Social
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Το Ιράν καταρρέει πλήρως» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social λίγο πριν τις ανακοινώσεις Μπέσεντ για την οικονομική D-Day
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ αναμένεται να παρουσιάσει νέα σκληρότερα οικονομικά μέτρα κατά του Ιράν σε συνέντευξη Τύπου στις 20.00 ώρα Ελλάδας
Ντόναλντ Τραμπ