Τρίτη, 7 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΗΠΑ: Συνετρίβη στη Νεβάδα F16 – Νεκρός ο πιλότος

ΗΠΑ F16

Μια ακόμα τραγωδία, η δεύτερη μέσα σε δυο μέρες, συγκλονίζει την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, ένα αεροσκάφος F16 συνετρίβη κοντά στο Λας Βέγκας στη Νεβάδα με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τη ζωή του.

Το F16 είχε απογειωθεί, στο πλαίσιο άσκησης, από την αεροπορική βάση Νέλις. Συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης, στις 10:30 (σ.σ. 20:30 ώρα Ελλάδας), κατά τη διάρκεια συνηθισμένης άσκησης ανέφερε η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Αρχικά, δεν ήταν γνωστή η κατάσταση του πιλότου. Αργότερα, όμως, επιβεβαιώθηκε ότι έχασε τη ζωή του από την πτώση του αεροσκάφους.

Αυτή ήταν η τρίτη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους των ΗΠΑ σε διάστημα δυο ημερών.

Τέσσερις νεκροί κι ένας τραυματίας

Την Τρίτη στις 14:35 (00:35 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ένα ελικόπτερο Super Stallion

συνετρίβη στην Καλιφόρνια, επίσης κατά τη διάρκεια συνηθισμένης άσκησης, κοντά στη μικρή πόλη Ελ Σέντρο, κοντά τα σύνορα με το Μεξικό, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Σώματος Πεζοναυτών. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν.

Την ίδια ημέρα, καταδιωκτικό Harrier AV-8 B του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη στις 16:00, λίγο μετά την απογείωσή του σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Τζιμπουτί, στην Αφρική. Ο χειριστής του τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της χρήσης του εκτινασσόμενου καθίσματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της βάσης του.

Προϋπολογισμός ρεκόρ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις εξασφάλισε τον περασμένο μήνα προϋπολογισμό-ρεκόρ για το αμερικανικό Πεντάγωνο, που θα επιτρέψει να προχωρήσεις επενδύσεις που είχαν ανασταλεί για χρόνια, ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό, που έχει υπερεκταθεί σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, και στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία χάνει τους χειριστές της με ταχείς ρυθμούς, αφού οι πιλότοι αναζητούν υψηλότερες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις