Κόσμος

ΗΠΑ: Συνεχείς διαπραγματεύσεις με Κίνα για την αποφυγή νέων δασμών

Καυτή αναμένεται να είναι η επόμενη εβδομάδα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα με τους Αμερικανούς διαπραγματευτές να ασκούν πιέσεις στην άλλη πλευρά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι πιέσεις από πλευράς ΗΠΑ έχουν να κάνουν λόγο με τις απαιτήσεις που έχει διατυπώσει την τελευταία διετία η Ουάσινγκτον για τα πνευματικά δικαιώματα των αμερικανικών εταιριών και στόχος είναι η επίτευξη μιας διμερούς συμφωνίας, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή νέων αμερικανικών δασμών στις κινεζικές εισαγωγές εντός της αγοράς των ΗΠΑ.

Ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων αρχίζει την Δευτέρα στο Πεκίνο, μετά την ολοκλήρωση ενός πρόσφατου κύκλου διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον, την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Μετά τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν, η αμερικανική πλευρά δήλωσε ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε χθες, ότι οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη κι ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων θα επικεντρωθεί στην άσκηση πιέσεων στο Πεκίνο, για την υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του
Ο Ζακ Μορέτι, ιδιοκτήτης του μπαρ όπου ξέσπασε πυρκαγιά την Πρωτοχρονιά στοιχίζοντας τη ζωή σε 41 ανθρώπους τέθηκε υπό κράτηση για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου του
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ «Le Constellation» στο Κραν-Μοντάνα, ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά που ξέσπασε στο μπαρ «Le Constellation» κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν