Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: “Θα υπήρχαμε χωρίς βιασμούς και αιμομιξίες;” video

ΗΠΑ
Φωτογραφία από: Youtube

Με το στόμα… ανοιχτό παρακολουθούν οι ΗΠΑ τις αδιανόητες δηλώσεις που έκανε ένας συντηρητικός βουλευτής, με το… κίνητρό του να είναι ακόμη πιο “περίεργο”.

Ο συντηρητικός βουλευτής των ΗΠΑ, Στιβ Κινγκ διερωτήθηκε φωναχτά σήμερα εάν το ανθρώπινο είδος θα εξακολουθούσε να υπάρχει χωρίς βιασμούς και αιμομιξίες, καθώς εξηγούσε τη θέση του ενάντια στις αμβλώσεις σε ένα ακροατήριο στην Πολιτεία όπου εκλέγεται την Αϊόβα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κινγκ, ένας Ρεπουμπλικανός, σφόδρα αντιτιθέμενος στις αμβλώσεις, έκανε τις παρατηρήσεις του μπροστά σε 50 μέλη ενός συντηρητικού κλαμπ, του Westside σε εκδήλωση στο Ούρμπαντεϊλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Des Moines Register.

«Τι θα συνέβαινε αν πηγαίναμε πίσω, σε όλα τα γενεαλογικά δέντρα και απλά βγάζαμε όποιον άνθρωπο γεννήθηκε από βιασμό ή αιμομιξία; Θα απέμενε κανείς στον πλανήτη αν το κάναμε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Κινγκ, σύμφωνα με βίντεο της εκδήλωσης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας.

«Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πολέμους και όλους τους βιασμούς και τις λεηλασίες που συνέβησαν σε όλα αυτά τα διαφορετικά έθνη, ξέρω αν μπορώ να πω ότι δεν είμαι κι εγώ προϊόν αυτού», πρόσθεσε.

Δείτε το απόσπασμα που έχει κάνει τις ΗΠΑ να… βράζουν

Τον Ιανουάριο η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις που έκανε τότε σε συνέντευξή του στους New York Times ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Αϊόβα, καθώς διερωτήθηκε γιατί «η υπεροχή των λευκών» θεωρείται προσβλητική. «Λευκός εθνικισμός, Λευκή υπεροχή, Δυτικός πολιτισμός – πώς έγιναν αυτές οι φράσεις προσβλητικές;» είχε πει τότε.

Στο παρελθόν, έχει κάνει επανειλημμένα δηλώσεις με προκλητικό, ανοιχτά ρατσιστικό περιεχόμενο σε βάρος εθνικών, φυλετικών και θρησκευτικών μειονοτήτων κι έχει συνεργαστεί με ευρωπαίους και καναδούς νεοναζί.

Χαμός!

Τα σημερινά του σχόλια έρχονται καθώς πολλές συντηρητικές Πολιτείες, ιδίως στον νότο, έχουν ψηφίσει τους τελευταίους μήνες πολύ περιοριστικούς ή απαγορευτικούς νόμους για τις αμβλώσεις. Ο δεδηλωμένος στόχος των νομοθετών είναι να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφαση Roe v. Wade του 1973 με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις μέχρι περίπου και την 24η εβδομάδα της κύησης.

Ορισμένοι από τους νόμους που έχουν εγκριθεί φέτος είναι από τους πιο σκληρούς που έχουν περάσει εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ. Η Αλαμπάμα απαγόρευσε πλήρως τις αμβλώσεις, ακόμη και αν είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας, εκτός μόνο εάν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. Εξίσωσε μάλιστα την άμβλωση με δολοφονία, απειλώντας τους γιατρούς ότι μπορεί να τιμωρηθούν με ποινές κάθειρξης έως και 99 ετών.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Αϊόβα είναι αντίθετος και σε εξαιρέσεις βιασμών και αιμομιξιών σε νομοθεσίες που περιορίζουν την άμβλωση και έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να περάσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο που αντιπροσωπεύει τη θέση του.

«Δεν είναι σφάλμα του μωρού η αμαρτία του πατέρα ή της μητέρας», έχει πει.

Ο Κινγκ εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2002 και επανεξελέγη τον Νοέμβριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις